Kaperiolen 21-8-2017

Alhoewel een aantal van u nog lekker op vakantie is en nog niet aan korfbal denkt, rolt de eerste ZKV-er van dit seizoen alweer van de pers. Zeer waarschijnlijk met een aantal verslagen van de geslaagde ZKV kampweek in Oosterhout. En onder leiding van een nieuwe redactie: Axel Ferwerda, Julia de Haas en Erwin Schaap.

Afgelopen donderdag werd de eerste wedstrijd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld. Het eerste verloor met 19 – 29 van Groen Geel in het kader van de Baderie Cup, maar het verschil van 10 doelpunten deed geen recht aan de krachtsverhouding op het veld. ZKV start dit seizoen met een sterk verjongde selectie; aan trainers Jorrith Ekelmans en Marco de Vries de taak om er weer een geoliede machine van te maken. Aanstaande donderdag 24 augustus speelt ZKV tegen en bij KZ voor de Baderie Cup, aanvang 20:30 uur. Op dinsdag 29 augustus de laatste wedstrijd uit tegen Roda.

Lees meer

Competitie- & Spelregel wijzigingen

Recent heeft het KNKV-bestuur een aantal bestuursbesluiten genomen. Deze hebben betrekking op de competitie en daarom geven wij hieronder een korte samenvatting. Mocht je het allemaal zelf willen lezen? Dan zijn de bestuursbesluiten hier te vinden.

  1. Bestuursbesluit 4.10, Rangordebepaling – Beter bekend als “onderling resultaat”. Dit gold al voor de meeste teams binnen ZKV, nu dus ook voor het eerste. Er zullen dus geen beslissingswedstrijden meer gespeeld worden om promotie/degradatie.
  2. Bestuursbesluit 4.11, Rugnummers & Bestuursbesluit 4.27, Klassen met schotklok – Het aantal teams dat gaat spelen met de schotklok in de zaal is wat uitgebreid. Dit betekent voor ons dat aankomend zaalseizoen de A1 en het 2e ook met schotklok zullen gaan spelen. Deze ploegen moeten ook verplicht met rugnummer spelen.
  3. Bestuursbesluit 4.26, Spelersvervangingen – In de gehele wedstrijdsport mag er nu 8x gewisseld worden. Er mag binnen deze 8x ook zonder beperking worden terug gewisseld.

Verder zijn er ook nog een aantal spelregels gewijzigd. Ook hier geven wij een korte samenvatting van. Wil je het zelf lezen? Dat kan hier.

  1. Aanvoerder – De aanvoerder moet altijd een speler zijn die aan de wedstrijd begint. Wat er is verandert is dat wanneer de aanvoerder het veld verlaat, hij deze taak niet meer hoeft over te dragen.
  2. Nemen Strafworp – Meer een verduidelijking, een strafworp moet altijd genomen worden. Hierdoor krijgt de tegenpartij een spelhervatting wanneer de bal de handen verlaat na het fluitsignaal en deze niet richting de korf gaat. Stuiteren met de bal na het fluitsignaal is dus een overtreding.
  3. Scherpe Voorwerpen – Dat kettingen, horloges en oorbellen tijdens wedstrijden niet mogen is al langer bekend. Wat daar nu aan toegevoegd is is scherpe nagels. De nagels dienen kortgeknipt te zijn en het oppervlakte glad. De scheidsrechter kan dus nu hierop controleren en besluiten dat je niet mag spelen.
  4. De Uitworp – In de klassen waar niet met zuivere speeltijd wordt gespeeld, is het voor het team dat de uitworp neemt na een doelpunt mogelijk het spel te vertragen. Dit kunnen zij doen door bijvoorbeeld heel langzaam naar het andere vak te lopen, de bal te laten liggen of op een andere manier. Wanneer dit nu gebeurt verlies je het recht om de uitworp te nemen en gaat de bal naar de tegenstander.

Baderie/Zaankanter Cup start 17 augustus

Zoals elk jaar neemt ZKV 1 deel aan de Baderie/Zaankanter Cup.

Het programma is als volgt:

Donderdag 17 augustus

20:00 uur ZKV – Groen Geel                        Stephan Evertsen

Donderdag 24 augustus

20:30 uur KZ/Hiltex – ZKV                            Marcel Luttik

Dinsdag 29 augustus

20:30 uur RODA – ZKV                                Marcel Luttik

ZKV 2 speelt 17 augustus om 19:00 uur tegen Groen Geel 2

 

Bericht van de penningmeester

Beste ZKV-ers,

Op woensdag, 23 augustus gaat ZKV de CONTRIBUTIE van het 1e kwartaal seizoen 2017/2018 incasseren.

De kosten van de kwartaalcontributie, incl. reiskosten voor seizoen 2017/2018 zijn als volgt;

Senioren – € 64,50
Jonge senioren – € 56,00
Senioren alleen zaal – € 31,00 (1e en 4e kwrt.) € 68,00 (2e en 3e kwrt.)
Algemeen Reserve – € 31,00
Junioren – € 43,00
Aspiranten – € 32,50
Pupillen – € 28,50
Kangoeroes – € 21,50
Rustende leden – € 21,00

Nel Duursma
Penningmeester