Verslag C1 op NK

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Vrijdag was het team al afgereisd naar Goes om daar om 17:00 in de zaal te kunnen trainen. Daarna naar het hotel, waar gezamenlijk met team en de ouders een gezonde maaltijd werd genuttigd. Na de bespreking met videobeelden van de eerste tegenstander, lekker op tijd onder de wol om de volgende dag uitgerust op te kunnen staan.

De volgende dag verzamelden de grote groep supporters zich om 7:00 uur bij de Kiep. Na een kop koffie liepen we gezamenlijk richting de bus om vervolgens richting Goes te vertrekken. De sfeer kwam er in de bus door onze jeugd al goed in en alles liedjes werden nog even met de oudere generatie geoefend!

Om 9:30 kwamen we mooi op tijd in Goes aan. Onder luid gezang begeleid door de trom werd de sfeer in het complex bepaald. Tijd om de voorbereidingen, zoals de spandoeken, ballonen e.d. te treffen. Ondertussen waren onze kanjers aan het inschieten. Het oefenen in de zaal en de goede nachtrust had hun zichtbaar goed gedaan. Natuurlijk waren er gezonde zenuwen.

Na de presentatie onder luid applaus, gezang en confettiregen was het tijd voor de eerste wedstrijd tegen DSC uit Eindhoven. Er werd per wedstrijd twee maal 12 minuten gespeeld. Na een spannende wedstrijd waarin sportief werd gevochten voor de punten trok onze C1 aan het langste eind en werd de wedstrijd met 4-3 gewonnen. De eerste belangrijke punten waren een feit.

De volgende wedstrijd was tegen DVO. Een tegenstander van formaat, maar zonder enige onderschatting ééntje waar we de punten konden pakken Deze wedstrijd winnen betekende een plek in de finale. Dat hadden de spelers ook door en daardoor leken ze wat verlamd. Het spel ging niet zo gemakkelijk als gewenst en DVO was fel! De achterstand werd omgebogen naar een gelijke stand, maar op het laatst schoot DVO toch nog knap raak en werd de wedstrijd verloren met 7-6.

Uiteindelijk bleek er geen man over boord. Ook de wedstrijd had een verrassende uitslag, waardoor alle ploegen gelijk stonden. De laatste wedstrijd tegen Die Haghe werd de beslissende. Spanning ten top. Supporters deden hun best om de ploeg erdoorheen te slepen. Die Haghe kwam op voorsprong, maar nooit meer dan 2 punten. ZKV kwam knap terug, maar uiteindelijk drong Die Haghe aan en werd de eindstand 3-5 voor Die Haghe. Het contrast was groot, want in plaats van de plaats in de finale moest er nog één keer worden aangezet voor de plek om de 7e-8e plaats. Deze wedstrijd tegen ASVD.

Aanzetten dat deden ze. Alle spanningen leken verdwenen en de wedstrijd werd knap met 9-3 gewonnen. In de laatste minuten mochten ook de reservespelers allemaal nog hun minuten maken. Wellicht niet wat het team had gehoopt, maar 7e van Nederland is een prestatie van formaat. Een prestatie waar je trots op mag zijn. Ik ben dat als voorzitter van de jeugd in ieder geval wel.

#Dubbeltrots zei ik gisteren tijdens onze terugkomst in de Kiep. Want ZKV ging er ook nog met de eerste prijs vandoor. De eerste prijs voor de beste supporters van het toernooi. En ook daar ben ik waanzinnig trots op. Ik twijfelde er geen moment aan, maar dat ons gezang en sportieve gedrag op deze manier nog eens extra wordt gewaardeerd is in één woord fantastisch. Waarvoor mijn complimenten!

Na een mooi toernooi gingen we moe maar voldaan richting Zaandam. De C1 nam plaats in de bus, waar met z’n allen nog gezellig werd na gefeest. Na aankomst bij de Kiep werd er gezamenlijk met de supporters en het team nog een heerlijke maaltijd genuttigd. Met een afsluitende toespraak van ondergetekende werden het team en de supporters nog een extra in het zonnetje gezet. Het was een fantastische dag!