KVA – ZKV 11-17 gespeeld op 20 september

De wedstrijden tegen KVA leveren altijd veel strijd op en vaak blijft het spannend tot op het laatste moment. Spannend was het vandaag uiteindelijk alleen tijdens de 1e helft waarin beide verdedigingen de aanvallers lang de baas bleven.

Kirsten scoorde in de allereerste aanval van afstand 0-1, direct gevolgd door KVA, 1-1. Na een minuut of 5 scoorde KVA 2-1, Daarna bleef deze stand 15 minuten lang op het scorebord staan. Beide partijen kregen volop de kans om tot scoren te komen, maar op de een of andere manier wou de bal er niet in. Tenslotte was het Joost die van afstand de stand op 2-2 bracht. Monne zorgde direct voor 2-3 door van afstand te scoren. Even later was het KVA dat op 3-3 kwam. Het duurde tot 2 minuten voor rust tot Joost van afstand 3-4 scoorde, helaas direct weer gevolgd door KVA 4-4. Kirsten scoorde net voor rust de 4-5 uit een fraaie doorbraak.

Na rust kwam KVA snel op 5-5. Daarna scoorden zowel Fanny als Eden van halve afstand een doelpunt, waarmee ZKV voor het eerst 2 punten voorsprong nam, 5-7. Ook Monne was weer lekker op schot en scoorde van afstand 5-8, gevolgd door KVA 6-8. ZKV was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij en door 2 treffers van Joost uit een doorloopbal en een afstandsschot werd het 6-10. Via 7-10 liep ZKV uit naar 7-13 door afstandsschoten van Deniece, Eden en Joost.

Na de 8-13 van KVA brengt Monne de stand op 8-14 door van afstand de bal door de korf te laten gaan. Via 10-14 scoorde Monne nogmaals van afstand 10-15. KVA scoorde nog eenmaal, 11-15, waarna Eden en Joost de eindstand op 11-17 bepaalden, beiden van afstand.

De topschutters van KVA werden deze middag goed aan banden gelegd door Monne en Joost. Uitblinkster vandaag en daarmee Woman of the Match was echter Kirsten die veel ballen onderschepte, haar tegenstandster volledig aan banden legde en ook nog eens tweemaal tot scoren kwam.

De scores kwamen dit keer van Joost 6, Monne 4, Eden 3, Kirsten 2 en Fanny en Deniece 1 ieder 1 maal.