ZKV 1 – Rigtersbleek 1 16-13 gespeeld op 27 september

De wedstrijd tegen Rigtersbleek, dat met 2 punten op de een na laatste plaats stond, verliep moeizamer dan je van te voren zou verwachten. Uiteindelijk kwam het allemaal goed, maar daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit.Rigtersbleek (kortweg RB) is een ploeg dat nogal fysiek speelt en daar trad de scheidsrechter niet altijd even adequaat tegen op. Fanny opende de score al snel uit een afstandsschot, 1-0. Even later de 1-1 van RB. De 2e aanval had in eerste instantie moeite om de korf te vinden, mede daardoor liep RB uit naar 1-4. Joost scoorde uit een wegtrekbal de 2-4, gevolgd door Deniece 3-4 van afstand. ZKV leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar toch was het RB dat op 3-5 kwam. Met de 1e aanval weer voor de korf bracht Niels de ploegen naast elkaar door uit een afstandsschot en schot van dichtbij te scoren, 5-5. De 5-6 van RB werd weer teniet gedaan door Deniece die van afstand de 6-6 scoorde. Via 6-7 werd het met de rust 7-7 door Joost die van onder de korf scoorde. Dit gaf de ZKV aanhang weer wat moed. De laatste wedstrijden wist ZKV steeds in de 2e helft een gat te slaan met de tegenstander dus dat zou vandaag ook wel weer gebeuren. Het gebeurde wel, maar pas laat in de wedstrijd. RB maakte eerst de 7-8, waarna Deniece direct uit de volgende aanval met een doorloopbal voor de 8-8 zorgde. Uit een wegtrekbal zorgde Niels voor de 9-8. RB kwam echter weer gelijk op 9-9. Kirsten scoorde haar 1e doelpunt van deze wedstrijd uit een schot van halve afstand, 10-9. Bij een vrije worp van Deniece nam de tegenpartij tactisch een time out, maar dat bracht haar niet van haar stuk. Uit de vrije bal maakte Deniece dus 11-9. Voor het eerst een voorsprong van 2 punten. RB gaf echter nog niet op, 11-10, maar Joost zorgde van afstand weer voor 12-10. Weer kwam RB tot op 1 punt, 12-11. Daarna benutte Raymond koelbloedig een strafworp die Kirsten meegekregen had, 13-11. RB bleef stug volhouden, 13-12. Niels forceerde zelf een strafworp, die hij keurig benutte 14-12. Kirsten maakte toen aan alle onzekerheid een einde door eerst uit een omdraaibal de 15-12 te scoren en daarna van afstand ook nog de 16-12. Het slot was voor RB, 16-13. Daarmee werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten. Een enigszins moeizame wedstrijd maar wie taalt daar om als blijkt dat concurrent AKC met 21-24 verliest van KVA en ook Groen Geel verliest bij Phoenix, 15-11.

Hierdoor staat ZKV nu 3 punten los van AKC, AVO, KVA en Phoenix.

De topscorers vandaag waren Niels en Deniece 4, Joost en Kirsten 3 en Raymond en Fanny 1 keer.

Volgende week zaterdag thuis tegen hekkensluiter ODIK er weer vol tegenaan en deze voorsprong zeker consolideren.