AKC 1 – ZKV 1 16-16 gespeeld op 11 oktober 2015

Op de laatste speeldag voor de zaal trad ZKV aan in Almelo tegen AKC. De ploeg die vriend en vijand verraste door de eerste 3 competitiewedstrijden in winst om te zetten. Op het nieuwe kunstgrasveld van AKC (vakken van zaalformaat, dus 20 x 20 meter) stond een stevig briesje, wat veelal aanvallen opleverde vanaf de kant waar men wind mee had. De score werd geopend door Niels, die een door Fanny versierde strafworp prima benutte, 0-1. Vrij snel daarna kwam AKC langszij, 1-1. Na de 2-1 van AKC waren het Monne en Joost die beiden van afstand scoorden en ZKV weer op voorsprong brachten, 2-3. Na de 3-3 van AKC was het Deniece die van afstand voor 3-4 zorgde. Helaas wist AKC weer langszij te komen.

De eerste aanval had het de hele wedstrijd moeilijk om goed vrij te komen en dat was mede de verdienste van AKC dat verdedigend erg veel druk gaf. De eerste verdediging hield lang stand, maar wist uiteindelijk niet te voorkomen dat AKC uitliep naar 6-4, mede ook door het iets te veel risico nemen bij het voorkomen bij de dames in de aangeef. Monne benutte een kans onder de korf, 6-5 maar direct daarna weer AKC dat 7-5 maakte. Dit keer was de eerste aanval scherp in de afronding. Door afstandsschoten van Niels en Fanny kwam ZKV vlot weer langszij, 7-7. Raymond bracht ZKV weer op voorsprong, 7-8, door een zelf meegekregen strafworp te benutten. Na de 8-8 van AKC bracht Fanny ZKV weer aan de leiding door uit een afstandsschot de 8-9 te scoren. AKC verslapte niet en scoorde de 9-9. Door zijn tegenstander onder de korf af te troeven bij het afvangen wist Raymond de 9-10 te maken. Helaas had AKC ook hier weer een antwoord op, zodat de ruststand 10-10 werd.

Na de rust wilde het in het eerste aanvalsvak in eerste instantie niet lukken. De verdediging hield lang stand, maar kon niet voorkomen dat AKC wegliep naar 12-10. Een time-out van coach Roy leverde wel rendement bij het andere vak. Binnen een minuut stond het 12-12 door afstandsschoten van Raymond en Monne. Fanny bracht ZKV weer op voorsprong door van afstand de 12-13 binnen te schieten. AKC gaf echter geen krimp en liep via 13-13 weer naar 14-13. Deniece bracht ZKV weer langszij door uit een doorbraak te scoren, 14-14. Nog een minuut of 10 te spelen. AKC leek hun krachten een beetje verspeeld te hebben. Inmiddels was Romy D. in het veld gekomen voor Eden. Joost bracht ZKV weer aan de leiding door uit een afstandsschot de 14-15 binnen te schieten. Enkele minuten later volgde Fanny zijn goede voorbeeld en bracht daarmee de stand op 14-16. Met de wat soepeler draaiende 2e aanval voor de korf zou dit toch een overwinning op moeten kunnen leveren voor ZKV was de gedachte aan de kant van de meegereisde supporters.

Helaas wist AKC twee keer te profiteren van fouten in de verdediging waarmee de eindstand op 16-16 gebracht werd. Eigenlijk een verloren punt, want ZKV was over het algemeen wat sterker, maar wist dit helaas te weinig in de score tot uiting te brengen.

ZKV is door dit gelijkspel nog steeds ongeslagen en kan zich nu gaan richten op de zaalcompetitie welke in het weekeinde van 7 en 8 November van start gaat.

De scores kwamen vandaag van Fanny4, Raymond en Monne 3, Niels, Joost en Deniece ieder 2 keer.

De stand is nu

ZKV 7 12
AVO 7 10
KVA 7 10
AKC 7 9
Phoenix 7 6
Groen Geel 7 5
Rigtersbleek/Cottus 7 2
ODIK 7 2