Kaperiolen d.d 16 november 2015

De kop van de zaalcompetitie is er weer af. Vorig weekend een vol thuisprogramma in De Struyck. De B1 speelde zijn eerste wedstrijd in de Hoofdklasse, met schotklok, tegen KVS uit Scheveningen. Een ontzettend leuke wedstrijd, met korfbal van hoog niveau, die door de B1 met 22-14 gewonnen werd.

Flitsend spel, mooie combinaties en een ontketende Thomas. Het eerste opende thuis tegen de zeer fysiek spelende tegenstander Phoenix uit Zoetermeer. Een wedstrijd met wisselende gezichten waarbij ZKV een ruime voorsprong opbouwde, maar soms de tegenstander dichterbij zag komen in fases waar de concentratie iets minder werd. Maar mede dankzij de aanmoedigingen vanuit de 075 side bleef men bij de les en konden de twee punten worden veilig gesteld. Afgelopen zaterdag moest het eerste aantreden tegen Unitas in Harderwijk. De eerste wedstrijd had Unitas met 20-31 van De Hoeve gewonnen en Unitas bleek ook een maatje te groot voor ZKV. Na een ruststand van 20-11 werd uiteindelijk met 35-22 verloren. Unitas lijkt dus de kampioenskandidaat van de Overgangsklasse A te zijn.

 

Afgelopen vrijdag was er weer een nieuwe editie van de Pubquiz waar teams van maximaal zes personen vragen moeten beantwoorden; ditmaal over het “Ik houd van Holland” thema. Een gezellige avond met, als ik het goed heb begrepen, dezelfde winnaars als de vorige editie. De JOEP organiseerde in hetzelfde weekend de mannenavond voor de jeugd. Korfbal is een gemengde sport, maar het is ook wel eens leuk om allemaal “mannendingen” te doen, zoals wie de meeste broodjes frikandel op kan eten, darten en videogames spelen. Meiden vinden dat maar stom; die hebben aanstaande zaterdag hun eigen avond. De conclusie zal natuurlijk zijn dat ze bij een volgende activiteit niet zonder elkaar kunnen en willen.

 

Ondertussen hebben onze jongste leden met hun lampion lekkers opgehaald langs de deuren tijdens Sint Maarten en is Sinterklaas weer met zijn stoomboot in Nederland gearriveerd. De van oorsprong Turkse goedheiligman waagde dus ook de route over zee naar ons welvarende land, ondanks het wat onstuimige klimaat wat betreft “Het is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker” en de heersende Zwarte Pieten discussie. Ik hoop dat de gelovige kinderen hier allemaal niets van merken en net zo van dit feest en de sfeer genieten als ik vroeger deed. Twee weken geleden was ik voor mijn werk in Parijs en liep over de de toenmalige nulmeridiaan van het Observatoire de Paris door de Jardin du Luxembourg richting Gare du Nord. Joggende mensen, verliefde stelletjes en mensen die hun hond uitlaten in een bruisende stad met in de verte de Eiffeltoren. Je laat je gedachten hun beloop, voelt je heerlijk vrij en denkt aan de mensen die je lief hebt. Ik hoop de volgende keer weer op dezelfde manier door het mooie Parijs te lopen, ondanks de vreselijke dingen die daar afgelopen zaterdagavond zijn gebeurd.

 

Lex Kaper.