Kaperiolen d.d. 21-12-2015

Het was een bewogen jaar, 2015, met vele mensen op de vlucht, op zoek naar een veilig heenkomen weg van oorlog en geweld. Wat dat betreft is het prettig om in Nederland te wonen, waar het gelukkig economisch weer beter gaat en het grootste probleem de opvang van de vluchtelingen lijkt te zijn. Korfbal is in zekere zin maar bijzaak, maar het kan toch van grote betekenis zijn voor een stukje dagelijks of wekelijks geluk. Samen strijden voor de winst, juichen bij een doelpunt en treuren bij verlies. Ook buiten het veld zijn wij er op belangrijke en minder belangrijke momenten voor elkaar. Ondertussen steken veel mensen tijd in ZKV; met een klein gebaar in het kader van de Kerst heeft het bestuur die mensen bedankt die een belangrijke bijdrage geven aan het reilen en zeilen van de club.

 

Sportief gezien heeft het eerste van ZKV het jaar goed afgesloten. De uitwedstrijd tegen KVA en de thuiswedstrijd tegen Amicitia werden beide met winst afgesloten. Het was een spannende wedstrijd tegen KVA; als toeschouwer kon je vlak langs de lijn de ploeg aanmoedigen. Het meegereisde publiek van ZKV was in de meerderheid in de Nieuwe Bancrashal in Amstelveen. ZKV won uiteindelijk op de kracht van het collectief met 22-24. Thuis tegen Amicitia kwam ZKV eigenlijk niet in gevaar. Sander van der Straten deed mee voor Joost Breetvelt die een injectie had gekregen in zijn schouder; Sander was met negen doelpunten uitblinker bij ZKV. Ook deze wedstrijd wisten alle spelers, behalve de in de eerste helft geblesseerd uitgevallen Fanny Doeves, te scoren. Achttien doelpunten voor rust is een knappe prestatie; uiteindelijk werd met 29-26 gewonnen. Zodoende staat ZKV bovenaan in het rechter rijtje met nog steeds uitzicht op een plaats in het linker rijtje. Ook het tweede heeft zich in de middenmoot gerangschikt.

 

De selectie heeft de wens uitgesproken om de uitwedstrijd tegen Mid-Fryslan (een en twee) op 10 januari 2016 met de bus te reizen. Het bestuur is accoord, mits er voldoende belangstelling is van het publiek. De kosten zijn 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd tot 18 jaar. Opgeven kan bij Nel Duursma en Sonja Pfaltzgraff (zie colofon voor contactinformatie).

 

Het derde staat nog steeds ongeslagen bovenaan, het vierde onderaan, en vijf en zes in de middenmoot. De A1 strijdt om het kampioenschap, net als de B! dat de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Groen Geel B1 helaas verloor. De C1 heeft nog alle wedstrijden gewonnen en staat fier aan kop in de Hoofdklasse B. De D1 staat op de tweede plaats met een wedstrijd minder gespeeld dan de andere ploegen in de poule.

 

Ik wens alle ZKV-ers prettige feestdagen en een goede start van het nieuwe jaar. Aanstaande dinsdag het Kerstvolleybaltoernooi voor senioren en A junioren, zondag 27 december Kerstgourmet voor de jeugd. Ik hoop met jullie op vrijdagavond 8 januari 2016 het glas te heffen op een sportief en gezond 2016.

 

Lex Kaper.