Kaperiolen d.d. 11-1-2016

Het jaar 2015 ligt inmiddels weer achter ons; met het Kerstvolleybaltoernooi en de Kerstgourmet kreeg het jaar bij ZKV een gezellige afronding. Een aantal ploegen moest gelijk het eerste speelweekeind van 2016 aantreden, de wedstrijdsport had nog een week respijt. Afgelopen vrijdag mochten we met een zestigtal ZKV-ers het glas heffen op een sportief en gezond nieuw jaar. Met al die mensen op de vlucht voor oorlog en geweld vallen onze dagelijkse problemen natuurlijk mee. Toch begint het leven met klein geluk. En korfbal neemt daar voor ons een belangrijke plaats in. Bij ZKV korfballen we niet alleen, we leren ook dat het leuk is om iets voor anderen te doen. We geven ploegjes trainen, fluiten wedstrijden, helpen achter de bar, schilderen De Kiep, organiseren feestjes en besturen de vereniging. Dat is dankbaar werk, maar ook heel leerzaam.

 

Afgelopen zondag vertrok de selectie met een volle bus naar Friesland voor de wedstrijden van een en twee tegen Mid-Fryslan. Het tweede wist de wedtrijd na een minder begin uiteindelijk met duidelijke cijfers te winnen. Bij het eerste ging het helaas minder goed; de ploeg kon de goede vorm en het vertrouwen van de eerste veldhelft niet vinden, speelde rommelig en stond met de rust al met 14-7 achter. De tweede helft ging men beter van start, maar de opgelopen achterstand kon niet worden goedgemaakt: eindstand 32-24. Met deze uitslag moeten we ons nu in eerste instantie richten op behoud in de Overgangsklasse. De aanstaande uitwedstrijd tegen Phoenix is daarvoor een goede aanleiding.

 

Zoals u wellicht al in de wandelgangen hebt vernomen, heeft Erik Verstegen aangegeven dat hij het seizoen als jeugdbestuurvoorzitter niet kan afmaken. Erik heeft een baan als directeur van een basisschool in Almere aangeboden gekregen en, mede gezien zijn persoonlijke situatie, betekent dat dat hij onvoldoende tijd vrij kan maken voor ZKV. Erik heeft met veel elan en enthousiasme het jeugdbestuur aangevoerd en de jeugdafdeling ondersteund, jammer genoeg voor een kortere periode dan ook hij van plan was. We blijven Erik natuurlijk zien bij ZKV en wie weet dat hij over een tijdje zich weer voor ZKV nuttig kan en wil maken. Het goede nieuws is dat Cees van de Water bereid is gevonden om het voorzitterschap van het jeugdbestuur over te nemen. Cees heeft al een hele carriere bij ZKV achter de rug, als oud-eerste speler, trainer/coach van diverse jeugdploegen (waarvan inmiddels een aantal spelers al jaren in ons eerste acteert), lid van de KTZ en JB, vader van Bram, Iris en Nora, man van Lianne en vriend van mij. Erik, veel succes met je nieuwe baan en ontzettend bedankt voor je inzet voor ZKV; Cees, veel succes gewenst met het JB en welkom terug in het kader van ZKV.

 

Lex Kaper.