Phoenix – ZKV 18-20 gespeeld op 17-1-2016

Na het teleurstellende resultaat vorige week in de uitwedstrijd tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard was het duidelijk dat er iets moest veranderen. Voor de wedstrijd tegen Phoenix waren de vakken flink gewijzigd. In de aanval stonden vandaag Joost, Raymond, Deniece en Fanny. De verdediging bestond uit Monne, Niels, Eden en Kirsten. Joost bracht de eerste score op het scorebord door van afstand te scoren, 0-1. Raymond volgde algauw zijn voorbeeld, ook hij scoorde van afstand 0-2. Dan scoort Phoenix 2 keer, waardoor de stand op 2-2 komt. Fanny zet ZKV weer op voorsprong door uit een omdraaibal de 2-3 te scoren. Het loopt nog niet echt soepel aan ZKV zijde en Phoenix maakt daar gebruik van door de achterstand om te buigen in een 5-3 stand. Joost scoort van afstand 5-4, maar Phoenix weer 6-4. Dan komt het 2e aanvalsvak voor het eerst tot scoren. Niels scoort twee keer achter elkaar, eerst uit een strafworp en even later uit een vrije worp, 6-6. Phoenix scoort 7-6, gevolgd door een afstandstreffer van Deniece, 7-7. ZKV komt 7-9 voor door afstandsschoten van Monne en Niels. De rust wordt bereikt met een 9-9 stand.

Na rust scoort Eden van afstand de 9-10, gevolgd door Phoenix, 10-10. Fanny brengt ZKV weer op voorsprong uit een afstandsschot. Dan Phoenix 11-11 en 12-11. Eden maakt weer gelijk uit een afstandsschot, 12-12. Dan even een midere fase waar Phoenix van profiteert. Ze lopen uit naar 15-12. ZKV toont echter karakter. Niels brengt de stand op 15-13 door een strafworp te benutten. Fanny scoort uit een doorloopbal 15-14 en Joost maakt 15-15 door een strafworp te benutten. Monne brengt ZKV zelfs op een 15-16 voorsprong door met een afstandsschot te scoren.
Phoenix weet ook weer te scoren, 16-16. Fanny brengt ZKV op 16-17 uit een doorloopbal. Even dreigt het toch mis te gaan, Phoenix scoort 17-17 en 18-17. Inmiddels waren Kevin en Sander in het veld gekomen voor Raymond en Monne. Sander maakt van afstand 18-18. Fanny tekent van afstand voor haar 5e treffer, 18-19. Tot slot brengt Joost de zekerheid van de overwinning door uit een doorloper te scoren, 18-20. Door deze zege neemt ZKV afstand van de onderste plaatsen. Volgende week komt koploper Unitas op bezoek.

De scores vandaag: Fanny 5, Joost en Niels ieder 4, Monne en Eden ieder 2, Deniece, Raymond en Sander ieder 1.