Kaperiolen d.d. 22-2-2016

Afgelopen zondag werd het derde kampioen van de reserve derde klasse na de nummer twee Swift 2 in Amsterdam met 15-18 te verslaan. Het was een spannende wedstrijd met ZKV 3 van trainer/coach Johan Bruins als terechte winnaar. Het derde is een karaktervol team en vindt met deze promotie nauwer aansluiting met het tweede dat in de Reserve Overgangsklasse speelt. Johan is al een aantal jaar met deze groep bezig en dat vertaalt zich nu in dit mooie kampioenschap: alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Het zesde heeft ook nog zicht op het kampioenschap, met een punt minder dan koploper Blauw Wit 7.

De A1 en de A2 zijn ook nog op kampioenskoers; de B1 had afgelopen zaterdag nog kans op het kampioenschap, maar moest in Groen Geel B1 toch de meerdere erkennen van de Hoofdklasse D. De C1 staat bovenaan, met concurrent KZ C1 met evenveel verliespunten nog op de hielen. De C1 is al geplaatst voor het Nederlands kampioenschap in Papendrecht op zaterdag 19 maart. Als u met de C1 mee wilt naar het NK, kunt u zich inschrijven op de intekenlijst voor de bus in De Struyck.

Jorrith Ekelmans uit Delft wordt de nieuwe trainer/coach van korfbalvereniging ZKV. Aanstaand seizoen neemt hij het stokje over van Roy Gruijs die ZKV de afgelopen drie jaar onder zijn hoede heeft gehad en van ZKV een stabiele Overgangsklasser heeft gemaakt. Ekelmans heeft als speler bij Excelsior in Delft in de hoofdklasse gekorfbald en was de afgelopen twee jaar trainer/coach van Excelsior. Hij is op dit moment trainer/coach van de toptalenten onder 19 jaar van het regionaal trainingscentrum in Den Haag. Ekelmans is zeer gemotiveerd en wil graag kennis maken met het korfbalbolwerk Zaanstreek-Waterland. Ekelmans: „Na een aantal goede gesprekken met de TC van ZKV en een gesprek met de selectie waar veel ambitie, ontwikkeling van talent en gedrevenheid naar voren kwam, heb ik aangegeven dat ik graag deel wil uitmaken van deze uitdagende club als trainer/coach van ZKV.”

De afgelopen wedstrijden heeft het eerste de vorm weer gevonden; dat vertaalde zich in een duidelijke winstpartij thuis tegen AKC uit Almelo: 31-24. De thuiswedstrijd tegen KVA werd nipt verloren, 28-30; twee minuten voor tijd stond het nog gelijk, maar trok KVA toch aan het langste eind. ZKV verkeerde al in de wetenschap dat het veilig was, voor KVA waren de punten nog hard nodig. Afgelopen zaterdag behaalde ZKV in Vriezeveen een moeizame overwinning op degradant Amicitia.

Op zondag 13 maart spelen ZKV 1 en 2 hun laatste thuiswedstrijd tegen Mid-Fryslan. Op deze dag worden ook alle sponsors van ZKV uitgenodigd op onze sponsor/supportersdag. De jeugd wordt geschminkt, er is een prijs voor de best verklede supporter, hapjes voor de supporters en na afloop pannekoeken voor de jeugd.

Ondertussen maken we ons weer op voor de veldcompetitie. Ik nam van de week een kijkje in De Kiep waar de schilderploeg die al een hoop werk heeft verzet; met net niet wit en net niet zwart komen onze clubkleuren op een bijzondere manier tot uiting. Nieuwe gordijnen zijn inmiddels besteld. U zult net als ik verrast zijn met ons opgeknapte clubgebouw. Op 11 en 12 maart doen we mee aan de vrijwilligersactie NL Doet waarvoor ZKV subsidie heeft gekregen. Uw hulp is van harte welkom; nadere berichtgeving volgt nog.

Lex Kaper.