Kaperiolen d.d. 14-3-2016

Dit zaalseizoen heeft ZKV sportief gezien uitstekend gepresteerd: de E1 en het derde hadden hun kampioenschap al voor de voorjaarsvakantie binnen, en het was bekend dat de C1 op zaterdag 19 maart deel zal nemen aan het Nederlands kampioenschap. Afgelopen weekend mochten we op zaterdag de D1 en de A1 als kampioenen begroeten; na een 0-23 winst op DSO eindigde de D1 gelijk met Groen Geel D2, beide 9 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk en 1 verloren, maar ZKV een gunstiger doelsaldo en daarmee kampioen. De D1, Laura en Raymond: van harte gefeliciteerd! De A1 promoveert naar de Overgangsklasse en gaat volgend zaalseizoen met schotklok spelen. BEP A1 werd thuis in een volle Struyck met dubbele cijfers verslagen en zo werd een mooi seizoen succesvol afgesloten door de A1 van Thijs en Dennis.

Ook op zondag was er een vol programma in “onze” Struyck: de sponsors waren voor deze gelegenheid uitgenodigd en werden door de sponsorcommissie ontvangen en van een hapje (van De Keuken In van Ray Heistek en zijn vrouw) en een drankje voorzien. De jeugd werd geschminkt en moedigde het tweede aan in zijn belangrijke wedstrijd tegen Myd-Fryslan 2 die relatief gemakkelijk werd gewonnen. Hierdoor handhaafde het tweede zich in de Reserve Overgangsklasse, heel belangrijk voor de sportieve ambities van ZKV. Ondertussen diende zich een nieuwe kampioen aan: het zesde dat met evenveel winstpunten als Stormvogels 2 en Blauw Wit 7 bovenaan eindigde. Aanstaande vrijdag zal tijdens de gourmetavond in De Kiep de kampioensfoto genomen worden. Het eerste trad vervolgens aan tegen Mid-Fryslan, de nummer 2 na overtuigend kampioen Unitas. Uit werd verloren van onze Friese tegenstander, maar thuis bleef ZKV na een overtuigende start en verder een prima wedstrijd aan de goede kant van de score: 28-27, een uitslag die trouwens door geen van de deelnemers aan het poultje werd opgegeven, waardoor de opbrengst geheel ten goede komt aan het ZKV kamp. Ook al ging de wedstrijd om de keizers baard, het was een goede voorbereiding op de eerste veldwedstrijd uit tegen Groen Geel waar ZKV natuurlijk uitgedaagd wordt voor de titelrace.

Heel ZKV was weer in de ban van Bingo: op zaterdag 5 maart verzamelde een vijftigtal ZKV-ers zich in de fris geschilderde Kiep voor drie ronden Bingo en een loterij. Els Bakker en de activiteitencommissie hadden voor een groot aantal prijzen gezorgd die uiteindelijk door jonge (en iets minder jonge) ZKV-ers naar huis mochten worden meegenomen. Het was een gezellige avond met ook nog een leuke opbrengst voor de club.

Behalve voor de C1 staat de competitie even stil. Op zaterdag 26 maart organiseert ZKV een avond voor haar medewerkers; zo’n 140 vrijwilligers zijn uitgenodigd. Vanwege het grote aantal konden dit keer de partners niet worden uitgenodigd. Op dinsdag 22 maart starten de eerste veldtrainingen, het zonnetje heeft zich gelukkig al weer laten zien.

Lex Kaper.