Verslag NK C1

Vandaag was het zover, ZKV C1 ging strijden om het Nederlands Kampioenschap van de Hoofdklasse C. Om half acht kwamen de eerste spelers, ouders en supporters (geheel in ZKV stijl) in de Kiep en om acht uur vertrok de bus. De stemming zat er al goed in want enkele supporters, inclusief een moeder, roeiden gezellig op het nummer “we hebben een woonboot”. Nadat het team hun kleedkamer aangewezen kreeg, werd de zaal overgenomen door de zwart witte kleuren en was het ook voor de andere teams duidelijk dat wij een fantastisch team aan supporters mee hadden. Na het inschieten was het tijd om de teams voor te stellen. Onder luid applaus, veel gezang en de nodige confetti was dat al een groot feest.

Om 11 uur mocht ZKV C1 aantreden tegen Oranje Wit. Al snel kwamen we op achterstand maar doordat de eerste verdediging zo geweldig bezig was, was dit ook de stand met de rust. Na bemoedigende woorden van Raymond en Ivan, werd de gelijkmaker gemaakt. Daarna ging ZKV los en werd de eindstand 1-5. De eerste wedstrijd was in de pocket.

De tweede wedstrijd mocht ZKV C1 tegen KVZ spelen. Zij hadden hun eerste wedstrijd verloren dus we zouden kans maken. Al snel stonden we 2-0 achter en het publiek begon hem te knijpen. Maar er is gelukkig altijd een tweede helft en de C1 stond op wat uiteindelijk resulteerde in een 6-4 overwinning.

 De kraker van onze poule was tegen Die Haghe C1. Omdat zij al een keer verloren en gewonnen hadden, had de C1 aan een gelijkspel genoeg. Dit was een zeer aantrekkelijke maar ook spannende wedstrijd waarin de C1 duidelijk liet zien waarvoor ze gekomen waren, de finale halen. Door goed spel en het uitspelen van de juiste spelers, werd er met 6-5 gewonnen. De finaleplaats was gehaald en dat werd ook even uitbundig gevierd. Na onze wedstrijd ging KZ C1 met Harkema/invicta C1 uitmaken wie de tegenstander zou worden. Dit was ook een mooie en spannende strijd en uiteindelijk won Harkema/invicta en dat zou de finale worden.

Na de nodige pauze gingen de ploegen zich opstellen in de hoek en werden ze allemaal 1 voor 1, inclusief de reserves naar voren geroepen. Wat een kippenvelmoment!

Via livestream was de wedstrijd ook te volgen en we weten dat veel ZKV-ers gekeken hebben.

Beide ploegen begonnen met wat zenuwen en daarom duurde het ruim 5 minuten voordat er voor het eerst gescoord werd. Helaas voor ZKV was dit een slim uitgespeelde bal onder de korf, 0-1 achter. Door een goede aanval, scoort Sverre een prachtige doorloopbal, 1-1. De meest scorende heer van Harkema/invicta maakt van grote afstand 1-2. Door een schot van halve afstand maakt Harkema/invicta ook de 1-3 net voor de rust. In het begin van de tweede helft kreeg de tegenstander een strafworp maar gelukkig voor ons ging deze mis. Zoë maakt echter 2-3 door een schot achter de korf. Door een mooi uitgespeelde vrije bal door Harkema/invicta wordt het 2-4 en 2-5 door een schot achter de paal. Vijf minuten voor tijd wordt Jarno eruit gehaald en komt Hidde in het veld en hij scoort gelijk de 3-5. Er worden nog verschillende kansen gemist onder de paal maar helaas kwam ZKV niet meer tot score. In de laatste minuut scoort Harkema/invicta nog de 3-6 en dat is ook de einduitslag. ZKV C1 heeft het geprobeerd maar helaas was Harkema/invicta vandaag de betere ploeg. Na een kleine verwerking van dit verlies, kwam toch de vreugde dat ZKV C1 twee van Nederland is geworden. Wat een knappe prestatie. En het supporterslegioen liet duidelijk merken dat ook dit een hele knappe prestatie is en dat je dat ook moet vieren, klasse. Na de busreis hebben we gezellig met elkaar nog gegeten.

Zoë, Tamera, Malika, Noor, Anouk, Floortje, Koen, Jarno, Sverre, Jesse, Hidde, Menno, Ivan, Raymond, Karin en Monne, gefeliciteerd met dit geweldige succes!