ZKV – Phoenix 14-14 gespeeld op 10-4-2015

Na vorige week een prima wedstrijd neergezet te hebben tegen Groen Geel kwam deze week middenmoter Phoenix op bezoek in Zaandam. De gehele wedstrijd kreeg je het idee dat het uiteindelijk wel goed zou komen, maar helaas kwam ZKV wat dat betreft bedrogen uit. Phoenix bleek een taaie tegenstander. Tot 4x aan toe kwam ZKV op een voorsprong van 2 punten, maar wist uiteindelijk die voorsprong niet vast te houden.

In het begin van de wedstrijd konden beide ploegen de korf maar moeilijk vinden. Pas in de 8e minuut scoort Phoenix (PH) de 0-1. Even later scoort Niels van afstand 1-1. Na de wissel staat het binnen een minuut 2-2. Eerst scoort PH 1-2, maar direct daarna schiet Monne ZKV naast PH, 2-2 uit een afstandsschot. PH scoort dan 2-3, waarna Niels van halve afstand 3-3 maakt. Deniece brengt ZKV voor het eerst op voorsprong, 4-3 uit een schot van halve afstand. ZKV lijkt dan door te kunnen drukken, maar weet helaas het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. PH komt op 4-4. Uit een afstandsschot brengt Joost ZKV weer op voorsprong, 5-4. Even later wordt Niels foutief gehinderd onder de korf en hij benut de strafworp zelf, 6-4. Helaas weet ZKV deze voorsprong niet vast te houden en gaat met een 6-6 tussenstand de rust in.

Na rust scoort PH als eerste, 6-7. Joost schiet van afstand de 7-7 door de korf. Raymond volgt zijn voorbeeld en scoort 8-7. PH komt weer langszij, 8-8. Joost scoort weer van afstand 9-8, gevolgd door Eden 10-8. PH komt direct weer terug tot 1 punt, 10-9. Maar Raymond zorgt weer voor 2 punten voorsprong door van halve afstand te scoren, 11-9. PH geeft echter niet op en komt weer langszij, 11-11. Deniece antwoordt direct, 12-11 uit een afstandsschot. Even later scoort Monne van afstand 13-11, Rianne is inmiddels in het veld gekomen voor Fanny. Na de 13-12 van PH scoort Eden van afstand 14-12. Nog 5 minuten te gaan. Dat geeft de burger moed. Helaas scoort PH direct weer de aansluittreffer, 14-13 en even later 14-14. Met de eerste aanval weer voor de korf vindt er een waar slotoffensief plaats met Niels in de afvang, maar de bal wil er niet meer in, einduitslag 14-14. Toch teleurstellend en deze wedstrijd geeft wel stof tot nadenken.

De scores kwamen vandaag van Niels en Joost 3, Deniece, Eden, Monne en Raymond ieder 2.