Persbericht GiGa Kangoeroedag ZKV

GiGa Kangoeroedag bij ZKV tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 22 april 2016 organiseert korfbalvereniging ZKV op haar eigen veld op Sportpark Hoornseveld de GiGa Kangoeroedag. Deze Giga Kangoeroedag, als concept opgezet door het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond), wordt gehouden voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs en is bedoeld om de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de korfbalsport.

Op vrijdag 22 April houden de meeste basisscholen Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8. Deze Giga Kangoeroedag is een sportdag voor kinderen uit groep 1 en 2 van de Zaandamse basisscholen Jagersplas, Willibrord, Vuurvogel, In ’t Veld en de Spiegel, waarmee ook zij een aparte invulling kunnen geven aan de Koningsspelen. 400 Kinderen gaan deelnemen aan deze unieke dag!

Zij lopen op 22 april een spellencircuit met uiteenlopende spellen. Sommige zijn gerelateerd aan korfbal, maar er zijn ook andere leuke spelletjes die passen bij kinderen van deze leeftijdsgroep. Tijdens deze dag worden de kinderen onder andere begeleid door 32 leerlingen van het Zuiderzee college die de opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid volgen.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren als Stichting TCNH, Janssen en Fritsen, Dekamarkt Zaandam en Club75 van ZKV.

De voorbereidingen van de GiGa Kangoeroedag zijn al geruime tijd in volle gang om er 22 april een fantastische dag van te maken!