ZKV – KVA 12-18 gespeeld op 24 april 2016

Onder koude weersomstandigheden trad ZKV aan tegen KVA. Een ploeg waartegen de laatste jaren wisselende resultaten waren geboekt. De uitwedstrijd werd ruim met 11-17 gewonnen, zit dat er vandaag ook in? Het begin was voor KVA, 0-1 en 0-2. Monne scoort het 1e punt voor ZKV. Van afstand maakt hij 1-2. KVA scoort in het begin wat makkelijker dan ZKV en loopt weg naar 1-4. Na een kleine 20 minuten spelen scoort Niels 2-4, uit een vrije worp. KVA scoort 2-5, direct gevolgd door Monne, die van halve afstand 3-5 maakt. KVA scoort 3-6, waarna Niels een strafworp benut, 4-6. Deniece geeft ZKV weer hoop door van afstand 5-6 te scoren. De gelijkmaker kwam er echter niet. KVA liep nog voor rust uit tot 5-8.

Na rust is het Joost die als eerste weet te scoren, uit een afstandsschot wordt het 6-8. Na de 6-9 van KVA maakt Deniece van dichtbij 7-9. KVA loopt weg naar 7-11. ZKV toont op dat moment karakter. Monne zorgt van afstand voor 8-11. Dan wordt Deniece foutief verdedigd en benut Raymond de strafworp, 9-11. Joost scoort uit een vrije bal 10-11 en brengt weer hoop bij het publiek. KVA maakt 10-12, maar ZKV komt weer op 1 punt doordat Raymond de strafworp benut die Deniece mee kreeg, KVA zit echter in een flow en scoort 4x op een rij en loopt uit naar 11-16. Deniece scoort nog een keer van dichtbij voor ZKV, 12-16, maar uiteindelijk wordt het 12-18 voor KVA. Deze nederlaag is de eerste in deze veldcompetitie, maar wel een met gevolgen. KVA is ZKV nu voorbij gestreefd in de stand. Zij staan nu 1 punt voor op ZKV.

De scores kwamen vandaag van Monne en Deniece 3, Joost, Niels en Raymond 2.