GiGa Kangoeroedag geslaagd

GiGa Kangoeroedag bij ZKV groot succes

Vrijdag 22 april vond voor het eerst een GiGa Kangoeroedag plaats op het veld van ZKV op het Hoornseveld in Zaandam. In het kader van de Koningsspelen waren de kinderen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen Jagersplas, in ’t Veld, de Vuurvogel, Willibrord en de Spiegel actief op de GiGa Kangoeroedag welke door korfbalvereniging ZKV georganiseerd werd. ZKV kreeg daarbij ondersteuning van 32 leerlingen van de opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid van het Zuiderzeecollege. Deze jongens en meiden deden hun uiterste best om de kinderen tijdens het uitgezette spellencircuit een zo’n prettig mogelijke ochtend te bezorgen. De reacties van zowel de kinderen zelf als ook van de aanwezige leerkrachten waren uiterst positief en ook de organisatoren van de GiGa Kangoeroedag zelf waren uitermate tevreden over het verloop van de dag.

De uitgezette spelletjes waren een groot succes. Je kon zien dat de kinderen er echt veel plezier aan beleefden. Pittenzakjes in hoepels gooien, een kangoeroe estafette, tikkertje, op de korf schieten, allerlei aspecten van het bewegen en met elkaar bezig zijn waren in het spellencircuit verweven. Tijdens het spellencircuit was er ook gelegenheid om met de aanwezige Kangoeroe op de foto te gaan (zie ook bijgaande foto).

De komende 3 weken kunnen de kinderen nog een drietal keer gratis mee komen trainen bij de Kangoeroes van ZKV. De eerste keer is dat op donderdag 28 april om 17.00 uur bij ZKV op het sportpark Hoornseveld. De vervolgtrainigen zijn op donderdag 12 mei om 17.00 uur en zaterdag 21 mei om 10.30 uur. Aanmelden voor de trainingen kan via kangoeroeklup@zkvzaandam.nl.

DezeGiGa Kangoeroedag werd mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, zoals Stichting TCNH, Sander Abbring, Dekamarkt Koog a/d Zaan en Club75 van ZKV