Kaperiolen d.d. 25-4-2015

De ontknoping van de veldcompetitie is op handen. Na de eerste wedstrijd uit tegen Groen Geel overtuigend te hebben gewonnen, kwam het eerste thuis tegen Phoenix niet verder dan een gelijkspel. Vorige week uit in Assen werd tegen AVO een goede wedstrijd gespeeld en kon het eerste haar koppositie in de Overgangsklasse A behouden. Afgelopen zondag de vierpuntenwedstrijd tegen concurrent KVA; ondanks de ondersteuning van het publiek en onze nieuwe reuzenpanda kon tegen KVA geen vuist worden gemaakt. ZKV ging matig van start, kwam in fases terug in de wedstrijd, maar keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. KVA maakte het verschil met een veel beter schotpercentage en won de wedstrijd verdiend met 12-18. Met nog drie wedstrijden te gaan, blijft het een spannende titelrace. ZKV moet nog uit tegen de degradanten ODIK en Rigtersbleek en de laatste thuiswedstrijd tegen AKC. KVA nog thuis tegen AKC, uit tegen Groen Geel en thuis tegen Phoenix.

 

Het tweede staat weliswaar op de zesde plek, maar slechts op twee punten los van nummer zeven Deetos 3, waar vorige week in de laatste minuut een wedstrijdpunt verloren ging en dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Nummer acht, Rigtersbleek 2, heeft zich uit de competitie teruggetrokken en is dus al gedegradeerd. Dat wordt nog even flink aan de bak voor het tweede voor het behoud in de Reserve Overgangsklasse.

Het vijfde staat bovenaan en gaat voor het kampioenschap, net als de A1. Op zaterdag 30 april om 15:30 uur speelt de A1 de kampioenschapswedstrijd tegen mede-koploper KZ A2 uit in Koog aan de Zaan. Promotie naar de Overgangsklasse is belangrijk, ook gezien de toekomstige ontwikkeling van de talenten van de B1 en de C1. De B1 staat op de zesde plek en moet dus nog een paar puntjes bij elkaar sprokkelen om behoud zeker te stellen. De C1 staat bovenaan met mede-koploper KZ C1, dat wordt ook nog een spannende titelstrijd.

Jongstleden vrijdag werd in het kader van de Koningsspelen de Giga Kangoeroedag georganiseerd op ons veld. Zo’n vierhonderd schoolkinderen uit groep 1 en 2 (de kleuters van vroeger) van basisscholen uit de buurt doorliepen een spellencircuit onder begeleiding van leerlingen van het Zuiderzee College. Met een bijdrage uit het TCNH fonds had het organiserend comite verstelbare welpenpalen aangeschaft met fel gekleurde grote korven. Sander Abbring had geregeld dat wij via de website van Janssen-Fritsen verschillende sportattributen gratis konden bestellen; dat kwam natuurlijk uitstekend van pas. Na afloop kregen de kinderen een tas mee met informatie over ZKV, een strippenkaart voor gratis trainingen en verschillende lekkere dingen. De komende weken zullen deze kinderen worden benaderd. Een hele organisatie, maar wel een ontzettend leuke dag; alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet op deze doordeweekse ochtend.

Voor het Schoolkorfbaltoernooi (30 mei – 2 juni) hebben zich 126 teams ingeschreven.

De gemeente heeft aangegeven dat het gebouw met daarin onze kleedkamers 5/6 en de scheidsrechterskleedkamer gerenoveerd kan worden. Wij zijn nu in contact met de gemeente over het opstellen van een programma van eisen. Wij onderzoeken de mogelijkheid om twee nieuwe kleedkamers, twee scheidsrechterskleedkamers (waar ook de docenten van het Zuiderzee College gebruik van kunnen maken voor de doordeweekse gymlessen op ons veld) en bergruimte aan te bouwen aan De Kiep. Ondertussen wordt een begroting opgesteld voor het renoveren van de toiletruimtes in De Kiep. Wij horen het graag als er tussen onze leden of ouders van leden nog mensen zijn die zouden kunnen helpen met loodgieterswerk, electra, tegelzetten, etc.

In de Ziggo Dome vond voor het eerst de zaalfinale plaats. Als opwarmer de finale voor het NK A junioren met Carlo de Vries in een hoofdrol; met Groen Geel A1 werd hij Nederlands kampioen, van harte gefeliciteerd. Carlo ontving uit handen van burgemeester Geke Faber de sportpenning vanwege het wereldtitel voor landenteams tot 19 jaar. Ook nog een ZKV tintje aan de wedstrijd om de derde en vierde plaats: oud ZKV-er Anna Kriek trad nog tien minuten aan in het eerste van KZ.

Theoretisch gezien kan ZKV in het jubileumjaar in de Ziggo Dome staan, maar dan moeten de komende drie wedstrijden in ieder geval gewonnen worden.

Lex Kaper.