ODIK – ZKV 14-15 gespeeld op 21 mei 2016

Om de kansen op het kampioenschap in leven te houden moest vandaag gewonnen worden bij ODIK. De beginopstelling was gewijzigd, daar Deniece te laat in Barneveld arriveerde. In haar plaats stond Mariska nu in het veld. De laatste wedstrijden loopt het allemaal wat minder bij het eerste en hebben ze met name moeite om in de openingsfase de wedstrijd naar hun hand te zetten. Zo ook vandaag. Na 10 minuten stond er een 4-1 tussenstand op het scorebord. De treffer van ZKV kwam van Niels, die een door Kirsten meegekregen strafworp benutte. Joost scoort van afstand 4-2. ODIK maakt dan 5-2 en even later 6-2.  Joost  scoort van halve afstand de 6-3, gevolgd door ODIK 7-3. Eden maakt er een minuut of 6 voor rust, met een schot van halve afstand, 7-4 van. De coach van ODIK denkt deze stand vast te houden door 2 minuten voor rust een time-out te nemen. Hij komt echter van een koude kermis thuis. In de laatste 2 minuten voor rust komt ZKV terug tot 7-6 door schoten van halve afstand van Monne en Raymond. Dat biedt toch weer perspectief voor ZKV.

ODIK scoort na rust als eerste, 8-6. Niels maakt uit een afstandsschot de 8-7. ODIK scoort 9-7, waarna Joost de achterstand weer verkleint tot 9-8 met een afstandsschot. ODIK gaat stug door met scoren en komt op 10-8. Dan komt Niels in stelling en schiet 2 afstandsschoten door de korf, 10-10. Joost brengt ZKV voor de eerste keer op voorsprong, met een afstandsschot maakt hij 10-11. ODIK komt weer langszij 11-11. Dan komt Deniece in het veld voor een niet geheel fitte Kirsten. ODIK maakt 12-11, waarna Deniece van afstand de 12-12 door de korf schiet. Sander is inmiddels in het veld gekomen voor Raymond. ODIK geeft zich echter niet gewonnen en maakt een minuut of 5 voor tijd 13-12. ODK probeert door lange aanvallen ZKV van het scoren af te houden, echter Sander schiet toch van ver de 13-13 door de korf. Nog een minuut of 2 te spelen en de spanning is te snijden. Deniece wurmt zich langs haar tegenstandster en weet zwaar gehinderd de bal door de korf te gooien, 13-14 met nog een kleine minuut op de klok. ODIK verspeelt de bal in de aanval en als de bal in de aanval van ZKV is forceert een verdediger van ODIK een strafworp, omdat ZKV anders de tijd uit zou kunnen spelen en ze nu hoopten de bal af te kunnen vangen. Helaas voor ODIK benut Niels dit buitenkansje en maakt 13-15. In de slotseconde maakt ODIK dan nog 14-15, maar de wedstrijd was direct afgelopen.

Nu hopen op een misstap van KVA bij Groen Geel!

De scores kwamen vandaag van Niels 5, Joost 4, Deniece 2, Eden, Monne, Raymond en Sander ieder 1.