Kaperiolen 6 juni 2016

Ook in het laatste speelweekend mochten we nog kampioenen begroeten: het vijfde en de E2 mochten op ons veld de bloemen in ontvangst nemen. In de zaal was het zesde ook al kampioen geworden, met de veldtitel dus de dubbel. Het E2 viertal van coach Marcel kreeg,een prachtige zilveren kampioensschaal, met inscriptie, uitgereikt. De B3 van coaches Els & Anke en trainer Harmen eindigde op een mooie gedeelde eerste plaats met KVA B2, dus ook kampioen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Het eerste kon theoretisch in de laatste wedstrijd tegen AKC nog een beslissingswedstrijd tegen KVA afdwingen, bij verlies van KVA tegen Phoenix. Alhoewel KVA nog de nodige moeite bleek te hebben met Phoenix, kwam ZKV tegen AKC eigenlijk geen moment in aanmerking voor de overwinning. Uiteindelijk bleek KVA de terechte kampioen van de Overgangsklasse en sloot het eerste het seizoen af met een verdienstelijke gedeelde tweede plaats met AKC. Na afloop keken de voorzitter en aanvoerder Niels Doeves terug op een zeer geslaagde periode van drie jaar trainer/coach-schap van Roy Gruis en Niels Voorneveld die een prachtige bos bloemen in ontvangst namen en cadeau’s van de selectie. Ook werd afscheid genomen van Rick, Hannie en Romy die aanstaand seizoen niet in de selectie zullen terugkeren.

Het tweede speelt aanstaand seizoen ook weer in de Reserve Overgangsklasse en zal worden begeleid door trainer/coach Marco de Vries. Naast zijn eigen succesvolle carriere als speler van ZKV 1, en nog een aantal jaar bij BEP in de Hoofdklasse, heeft Marco de afgelopen jaren zich vooral verdienstelijk gemaakt voor de jeugd als trainer en lid van de KTZ. TC en Bestuur zijn erg blij dat Marco bereid is deze taak het komend seizoen op zich te nemen.

Agnes Korver heeft aangegeven volgend jaar weer beschikbaar te zijn als verzorger van de selectie; samen met trainer/coach Jorrith Ekelmans hebben we de technische staf voor de selectie weer mooi op orde.

Johan Bruins werd na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het derde ook in de bloemen gezet; Johan behaalde in de zaal nog het kampioenschap met het derde en is er in geslaagd om, met twee keer trainen in de week en coaching, het derde weer een serieuze wedstrijdsportploeg te laten zijn. Johan heeft aangegeven te stoppen met het wedstrijdsecretariaat, iets dat hij naast het fluiten voor ZKV vele jaren heeft gedaan. Het zal niet gemakkelijk zijn om een opvolger te vinden voor deze belangrijke functie in het kader van ZKV.

Het Schoolkorfbaltoernooi was de afgelopen week weer een groot succes. Veel geluk gehad met het weer, zeker op maandagavond, toen bijna gelijk na de laatste wedstrijd het noodweer losbarste. Veel blijde gezichten op het veld, van de spelers en de ouders langs de kant, tot de vele (jonge) ZKV-ers die als standenophaler, scheidsrechter, snoepverkoper of barbediening hun steentje aan het toernooi bij hebben gedragen. De organisatie werd dit jaar ook ondersteund door een aantal scholieren van het Zuiderzeecollege die op deze manier hun stage konden invullen. Zo’n 45 kinderen hebben zich bij Els ingeschreven voor de Naschoolkorfbaltrainingen; de komende donderdagavonden hopen we op een grote opkomst en natuurlijk de nodige nieuwe leden. Tijdens het schoolkorfbaltoernooi is ook het nieuwe pinapparaat in gebruik genomen. Alle SKB-ers: hartstikke bedankt voor een fantastische schoolkorfbalweek!

Afgelopen zaterdag organiseerde de JOEP het ouder-kind toernooi; zes fanatieke, en iets minder fanatieke, teams traden tegen elkaar aan op een zonnig en zeer warm veld. Team T1 mocht de beker met de grote oren in ontvangst nemen, na winst van alle wedstrijden.

De komende donderdagavonden dus Zomeravondkorfbal; zie de aankondiging verderop in de ZKV-er. Ik hoop op nog een aantal gezellige en sportieve avonden op ons veld en daarna in De Kiep. En natuurlijk op zaterdag 25 juni het Koppelschieten en het Eindfeest.