Kaperiolen d.d. 29 augustus 2016

De eerste week van de schoolvakantie stond in het teken van het ZKV kamp. Ik ga er van uit dat in de eerste ZKV-er van dit seizoen een aantal leuke verhalen is opgenomen over weer een mooie kampweek. Ondanks dat er een vervelend virus rondwaarde, zal het ongetwijfeld weer een kamp met spannende belevenissen zijn geweest op een leuke nieuwe locatie in Hengelo.

Half augustus startte de selectie 1+2 onder leiding van onze nieuwe trainers Jorrith Ekelmans en Marco de Vries met de eerste training op ons veld; ook de A1 met trainers Thijs Saarloos en Dennis Brand ging van start. Na een gezamenlijke lunch werd een oefenwedstrijd gespeeld. De voorbereiding van de selectie kende wisselende resultaten: tegen de eerstvolgende tegenstander in de competitie (Groen Geel) werd verloren met de Baderie Cup, terwijl van Roda met duidelijke cijfers werd gewonnen. Aanstaande dinsdag wordt de laatste wedstrijd tegen KZ gespeeld, op hun nieuwe complex. Het kunstgrasveld heeft een nieuwe toplaag gekregen en de nabijgelegen topsporthal en kantine wordt op zaterdag 3 september officieel geopend. Ook streekgenoot Furore opent dan haar nieuwe accommodatie op sportcomplex De Omzoom bij Saendelft.
Het ZKV toernooi had dit jaar een alternatieve opzet; onze breedtesport teams speelden in een gemengde opstelling tegen KZ. De middag werd afgesloten met een barbecue. Afgelopen zondag vierden Klaas en Ank van Kalsbeek hun 50-jarig huwelijk in De Kiep. Het was een gezellig weerzien met ZKV-ers, vrienden en familie.
Ook de andere jeugdploegen hebben de eerste training achter de rug; de opstellingen van de meeste ploegen zijn inmiddels bekend, voor sommige ploegen is de KTZ nog op zoek naar een trainer/coach. Voor Korfbal Fit hebben zich nog maar weinig mensen aangemeld; we zullen de komende weken mensen benaderen om toch een leuk groepje bij elkaar te krijgen.
De gesprekken met de gemeente wat betreft de renovatie van de accommodatie die wij delen met ZTS hebben er toe geleid dat er een tekening wordt gemaakt waarin onze wensen zijn verwerkt. Dat zou betekenen dat naast kleed- en scheidsrechterskleedkamers we er ook een verzorgingsruimte en bespreekruimte bij zouden krijgen. Met de tekening wordt een begroting gemaakt; hopelijk kunnen de plannen verwezenlijkt worden binnen het bij de gemeente beschikbare budget.
De algemene ledenvergadering zal worden gehouden op maandag 3 oktober in De Kiep. De (voorlopige) agenda zal in het volgende krantje worden gepubliceerd.
Lex Kaper.