ZKV – Mid-Fryslan 18-21 gespeeld op 18 september 2016

ZKV speelde dit weekeinde thuis tegen Mid-Fryslan. Deze tegenstander is geen onbekende. De laatste seizoenen speelden zij vaak tegen elkaar. Mid Fryslan had wat pech gehad onderweg. Mede daardoor startte de wedstrijd wat later. Mid Fryslan startte scherp en binnen de kortste keren stond het 1-5. ZKV creëerde zelf ook kansen maar was niet scherp genoeg in de afronding. Daarnaast werd Mid Fryslan net iets te veel ruimte geboden, waardoor ze te makkelijk tot scoren kwamen. Een snelle time out van coach Jorrith Ekelmans zorgde dat ZKV iets meer druk ging geven op de puntspelers van Mid Fryslan. Daarnaast viel het schot iets makkelijker aan ZKV-kant. Tot de rust bleef het verschil op 4 punten staan, ruststand 7-11.

Na rust direct een offensief van ZKV en zij kwamen terug tot 10-11. Zij wisten de gelijkmaker echter niet door de korf te krijgen. Mid Fryslan beet zich stevig vast in de wedstrijd en wist weer verder uit te lopen. Via 13-19 werd het uiteindelijk 18-21 voor Mid Fryslan. Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd, uit tegen AKC.

Scherp beginnen is het advies en misschien iets minder geforceerd het schot pakken, maar wachten op de goede kans. Op het veld heb je meer tijd dan in de zaal, waar de schotklok een iets sneller spelletje vereist.