Kaperiolen d.d. 10 oktober 2016

De veldcompetitie zit er alweer bijna op; het was dit weekend, net als bijna alle weekends de afgelopen weken, mooi korfbalweer. De B2 en de C2 mochten het herfstkampioenschap in de wacht slepen, van harte gefeliciteerd! De C1 heeft het zwaar in de Hoofdklasse, de B1 staat daarentegen zonder puntverlies aan kop. De A1 verloor zaterdag thuis tegen koploper De Meeuwen, slechts met een punt verschil. De A1 staat op een knappe tweede plaats als promovendus in de Overgangsklasse.

Het eerste trad dit weekend in de laatste thuiswedstrijd aan tegen De Hoeve; een aantrekkelijke wedstrijd werd uiteindelijk in een klinkende overwinning omgezet. Het eerste staat in de middenmoot na de belangrijke winst tegen De Hoeve en een knappe overwinning uit tegen AKC. Uit tegen ALO in Assen werd helaas verloren. De andere seniorenploegen zullen in de tweede helft van de veldcompetitie nog de nodige punten moeten halen om uit de degradatiezone te blijven.

Tijdens de ledenvergadering op maandag 3 oktober jl. werd Johan Bruins benoemd tot Erelid van ZKV. Johan heeft zich vele jaren in dienst gesteld van ZKV, vooral op het technische vlak als wedstrijdsecretaris, TC lid, trainer/coach en scheidsrechter. Johan werd in 1992 Lid van Verdienste van ZKV en kondigde afgelopen seizoen aan dat hij zou stoppen als wedstrijdsecretaris en TC lid. Dat was voor het Bestuur voldoende aanleiding om hem voor de ledenvergadering voor te dragen als Erelid, in aanwezigheid van Nanda en hun beide dochters.

Tijdens de ledenvergadering werd de in juni aangekondigde contributieverhoging vastgesteld en werd tot genoegen van de leden vastgesteld dat ZKV een financieel gezonde vereniging is. De komende jaren zal het nodige geinvesteerd moeten worden in onder andere de verbetering van de electrische voorzieningen in De Kiep, de te renoveren toiletgroepen, het opknappen van de kleedkameraccommodatie die wij delen met ZTS en ons 100-jarig jubileum in November 2018. De begroting werd goedgekeurd, met daarin een negatief resultaat vanwege de renovatie van de toiletgroepen.

ZKV is het afgelopen jaar weer iets gegroeid (van 298 naar 311 leden) en de verschillende ledenwervings activiteiten kwamen ter sprake. Vanwege hun 25- respectievelijk 40-jarig lidmaatschap werden Margje Kamphuis, Ivan Engel, Erica Korver, Marco de Vries, Erwin Horak en Monique Goos gehuldigd. Erik Verstegen en Cees van de Water werden bedankt voor hun werk als voorzitter van het jeugdbestuur en lid van het bestuur; Denice van der Stelt neemt het van Cees over; elders in de ZKV-er stelt zij zich voor. Ruud Berkhof heeft aangegeven het secretariaat over te nemen van Sonja Pfaltzgraff; zij stelde zich niet herverkiesbaar als secretaris. Het Bestuur is erg blij dat Ruud weer toetreedt tot het Bestuur na vorig jaar te zijn afgetreden als voorzitter. Hij gaf aan het bestuurswerk bij ZKV te missen en zal dit jaar uitvinden of het secretriaat hem bevalt. Ook de andere aftredende kaderleden werden bedankt en de nieuw verkozen kaderleden geluk gewenst.

Afgelopen vrijdagavond was de pubquiz weer een succes; de opkomst had wellicht iets beter gekund. Die avond had de kampleiding de evaluatie vergadering gepland; de kampleiding keek terug op weer een geslaagd kamp. Volgend jaar is de bestemming Ahoy, een voor het ZKV kamp vertrouwde plek.

Lex Kaper