Kaperiolen d.d. 21 november 2016

Op 10 november, de achtennegentigste verjaardag van ZKV, kreeg Coba Dekker-Schagen (91) uit handen van districtsbestuurslid Rob Reijnierse een oorkonde uitgereikt vanwege haar 80-jarig lidmaatschap van het KNKV, en van ZKV natuurlijk. In aanwezigheid van haar tweelingzus Martha de Waal-Schagen en dochters Tine en Nora die beiden ook bij ZKV hebben gekorfbald. Martha werd samen met Coba lid in 1936, maar ging na haar trouwen mee naar de voetbalclub van haar man. In 1944 werd zij van spelend lid donateur van ZKV; nog steeds is zij lid van Club 75 dat mede door Jan Dekker is opgericht, de in 2008 overleden echtgenoot van Coba. Het wordt bij het KNKV niet bijgehouden hoe vaak het al is voorgekomen dat iemand 80 jaar lid is. Er is wel een speldje voor het 75-jarig lidmaatschap, maar dat wordt zelden uitgereikt. Ik had begrepen dat in district Oost iemand gehuldigd was voor een 80-jarig lidmaatschap, maar dat kon het KNKV niet bevestigen. Het zou dus best kunnen dat Coba het oudste lid is van het KNKV. Zij nam de bloemen en de oorkonde met een glimlach in ontvangst.

De eerste zaterdag in De Struyck was er meteen een om niet meer te vergeten. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, spelen het eerste en tweede in de zaal alle wedstrijden op zaterdagavond. Het begon vorige week zaterdag met vier thuiswedstrijden van de A1, B1, het tweede en het eerste. Net als het eerste speelt de A1 en de B1 met de schotklok. Voor de bediening van de schotklok is een jury nodig; om jurylid te kunnen zijn, moet een cursus worden gevolgd. Die is door een twaalftal leden en ouders gevolgd, zodat de jurytafel bij de A1 en de B1 dit seizoen goed bemenst is. De invoering van de schotklok heeft voor een positieve ontwikkeling van het aanvalsspel gezorgd, alleen al door het feit dat er nu veel meer gescoord wordt. Gescoord werd er veel, afgelopen zaterdag. De A1, B1 en het tweede wonnen hun wedstrijd: de A1 met ruime cijfers, de B1 met een verschil van twee doelpunten, en het tweede wist uiteindelijk met een doelpunt verschil te winnen. Hoewel iedereen het na afloop van de wedstrijd van het eerste tegen HKV/Ons Eibernest over een spannende wedstrijd had, was het eigenlijk helemaal geen spannende wedstrijd. HKV/Ons Eibernest scoorde gemakkelijker en maakte minder fouten, en ging met een 15-19 voorsprong de rust in. Na de rust stokte de doelpuntenproductie van ZKV en liep HKV uit naar 15-23. Maar dan begint de inhaalrace van ZKV: met nog minder dan tien minuten te gaan, komt ZKV steeds een puntje dichterbij. Met als climax de laatste minuut waar bij een inmiddels 27 – 27 stand HKV een aantal kansen mist en Joost vervolgens met nog acht seconden te spelen de winnende goal maakt. Deze apotheose had ik niet verwacht, maar duidelijk is dat spelers en trainerstaf tot het eind in een goede afloop geloofden, met dit uitzinnige resultaat ten gevolg. Een avond die velen met mij niet snel zullen vergeten.

Afgelopen weekend stond voor 1 en 2 de andere tegenstander uit Den Haag, Die Haghe, op het programma. In Den Haag werd zowel door een als twee verloren van de kampioenskandidaat. Aanstaande zaterdag weer een vol programma in De Struyck: om 12h15 gaan we van start met de E1, en staat na de wedstrijden van de B1, A1 en het tweede om 19h30 de volgende thuiswedstrijd van het eerste tegen Wit Blauw uit Kampen op het programma. Ik hoop dat het weer een gezellige en succesvolle avond wordt. Ik zal er dit keer niet bij zijn; ik ben de komende weken letterlijk aan de andere kant van de wereld

Allen alvast een gezellige Sinterklaasavond gewenst.

Lex Kaper.