ZKV – Wit Blauw/Green Organics 19-21 gespeeld op 26 november 2016

De verwachting vooraf was dat deze tegenstander te pakken zou zijn. Ze hadden weliswaar de eerste 2 wedstrijden gewonnen, maar beide keren was het een krappe overwinning. Het eerste doelpunt kwam van Wit Blauw (WB) 0-1. Even later schoot Niels van afstand de 1-1 binnen. Direct weer WB 1-2, maar de volgende aanval maakt Kirsten uit een omdraaibal de 2-2. WB scoort weer 2-3. Raymond wordt foutief afgestopt en Niels benut de strafworp 3-3. Het lukt ZKV niet om op een voorsprong te komen, want WB scoort nu 2x achter elkaar 3-4 en 3-5. Eden schiet dan van halve afstand 4-5 door de korf. WB blijft echter mee scoren en loopt uit naar 4-7. Joost krijgt een strafworp mee en benut die zelf, 5-7. WB scoort 5-8, gevolgd door Deniece , die van afstand 6-8 maakt. Uit een vrije worp scoort Joost dan 7-8. Betekent dit de ommekeer? Helaas niet, WB scoort 4 keer op rij, terwijl ZKV even droog staat qua score, 7-12. Monne brengt dan de score op 8-12 door uit een doorloopbal te scoren. Niels maakt 9-12 uit een vrije worp, maar in de slotseconde van de 1e helft maakt WB nog 9-13.

Na de rust scoort Joost de 10-13 van halve afstand, nadat Monne de bal bij een doorbraak aan hem doorspeelde. BW maakt dan 10-14, waarna Eden 11-14 maakt. WB loopt weer weg naar 11-16, waarna Monne van afstand 12-16 maakt. Sander komt er dan in voor Raymond. Nadat eerst WB de stand nog op 12-17 heeft gebracht zorgt Sander van afstand voor 13-17. Dit lijkt de aanzet tot een inhaal race. Jori scoort van dichtbij 14-17, waarna Monne van afstand 15-17 maakt. Even later krijgt Eden een strafworp mee, welke door Niels benut werd, 16-17. Is een zelfde escape mogelijk als tegen HKV/Ons Eibernest? Het lijkt er wel op. WB maakt 16-18, maar direct daarna is het Joost, die uit een vrije worp 17-18 maken. Het is jammer dat WB mee blijft scoren, nu maken ze weer 17-19. Romy komt nog in het veld voor Deniece. Weer haakt ZKV aan. Sander wordt foutief afgestopt en Niels benut de strafworp, 18-19. Het lukt maar niet om gelijk te komen. WB maakt 18-20. Met nog een dikke minuut te spelen, maakt Monne uit een doorloopbal 19-20. De bal komt nog een (1) keer in de aanval maar het schot van Monne ketst helaas af op de korf en de bal valt in handen van WB. Dat zij in de laatste seconden nog een strafworp mee krijgen is alleen nog voor de statistiek, 19-21.

ZKV haalde vandaag helaas niet het normale niveau. Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Sporting Trigon. Winst is belangrijk om niet in de gevarenzone te komen.

De scores kwamen vandaag van Niels 5, Joost en Monne 4, Eden 2, Deniece, Jori , Kirsten en Sander 1