ZKV – Fiks 20-21 gespeeld op 10 december 2016

De verwachtingen waren hooggespannen. Fiks had vorige week het eerste wedstrijdpunt binnengehaald tegen BEP. Bij winst zou afstand genomen worden van de onderste regionen.

Deze week is er een wijziging doorgevoerd. Richard Brand is in het team gekomen voor Raymond Walter. Romy speelt vandaag op de plaats van Eden, die een ongeluk had gehad met de scooter en daar nog te veel last van had.

De eerste fase was hoopvol. Monne scoort van afstand 1-0. Fiks maakt dan gelijk 1-1. Joost scoort van afstand de 2-1. Fiks maakt gelijk en komt dan op 2-3. Het is weer Monne die 3-3 maakt van afstand. Richard volgt dit voorbeeld en maakt ook van afstand 4-3. Even later pakt hij een afketsende bal en in zijn draai in de lucht schiet hij de 5-3 binnen. Fiks scoort direct weer 5-4. Deniece scoort dan van afstand 6-4. Dan komt een fase met genoeg kansen, maar de bal wou even niet in het mandje vallen. Fiks schiet wel raak en loopt weg naar 6-9. Joost breng dan de 7-9 op het scorebord door van halve afstand te scoren. Fiks maakt 7-10, waarna Monne van afstand 8-10 maakt. Dit lijkt de ruststand te worden, maar Fiks schiet de bal in de allerlaatste seconde door de mand, 8-11.

Je zou verwachten dat ZKV na rust direct fel zou starten om de achterstand weg te werken. Er werd ook wel hard gewerkt, maar de treffers vielen aan de andere kant. Fiks loop weg naar 8-14. Richard pakt het scoren weer op aan ZKV kant. Van halve afstand maakt hij 9-14. Fiks loopt weer weg naar 9-16. Het publiek vraagt zich af waar dit heen gaat. Deniece scoort dan van halve afstand 10-16. Richard krijgt een strafworp mee, welke door Joost benut wordt, 11-16. Na de 11-17 van Fiks scoort Deniece van afstand 12-17 en Romy van halve afstand 13-17. Fiks maakt nog 13-18. Maar dan begint het echt te lopen bij ZKV. Richard maakt van halve afstand 14-18, gevolgd door een afstandsschot van Deniece, 15-18. ZKV gaat nu door en Romy maakt van achter de korf 16-18. Joost scoort uit een vrije worp 17-18. Zou het dan weer lukken, net als tegen HKV/Ons Eibernest? Helaas scoort Fiks nu 17-19. Romy heeft de smaak te pakken en scoort nu 18-19. Nog een paar minuten te spelen. Weer scoort Fiks, 18-20. Direct daarna schiet Jori van halve afstand 19-20 binnen. Er volgen nog enkele kansen, maar het is Fiks dat 1 minuut voor tijd 19-21 maakt. Ruim een halve minuut voor tijd schiet Romy nog de 20-21 binnen van halve afstand. De tijd is echter te kort om nog tot scoren te komen. Jammer dat ZKV niet eerder in de wedstrijd wist te komen.

De scores kwamen vandaag van Romy, Deniece, Joost en Richard 4, Monne 3 en Jori 1