Kaperiolen d.d. 12-12-2016

Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de renovatie van de toiletgroepen in De Kiep. We hebben gekozen voor de variant waarbij de ruimte achter de toiletten (het “PPC hok”) niet wordt gebruikt; dat was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar qua capaciteit bleek dat eigenlijk niet nodig te zijn, en deze variant is natuurlijk goedkoper dan de andere. Ook kunnen het PPC hok goed gebruiken voor de risograaf en opslag. Een deel van het werk wordt door onszelf (met name Roel, Dick, Jan, Piet en Ivan) uitgevoerd; Martin en Erwin helpen bij de aanleg van de elektrische voorzieningen. Het meeste werk zal in januari en februari worden verricht, zodat we met de start van de tweede helft van de veldcompetitie van de nieuwe toiletten gebruik kunnen maken.

Binnenkort zal de gemeente de toplaag van ons kunstgrasveld keuren; volgens de huidige planning zal in de zomer van 2017 de toplaag vervangen worden. Dan gaan wij ook over op de nieuwe veldafmetingen (seniorenveld wordt 40mx20m, net zo groot als in de zaal). We moeten nog even goed nadenken hoe we het kleinere seniorenveld precies moeten positioneren op ons hoofdveld, ook gezien de afstand van het publiek tot het veld en de lokatie van beide dug outs. Op ons tweede veld passen precies twee seniorenvelden overdwars; de afmeting is namelijk precies gelijk aan die van een aspirantenveld.

Sinds het uitkomen van de vorige ZKV-er, in een nieuw jasje gestoken met de hulp van Nina de Groot, heb ik twee en een halve week doorgebracht in Nieuw Zeeland. Ik moest daar zijn voor een conferentie; en als je daar toch bent, is het natuurlijk een mooie gelegenheid om de andere kant van de wereld eens goed te bekijken. Het is een lange reis; voor het eerst met een dubbeldeks A380-800 gevlogen, via Dubai waar Emirates 90 van deze toestellen in dienst heeft (en nog eens 59 in bestelling) naar Auckland, de langste commerciele vlucht. Ik kwam zondag terug na een reis van 27 uur weer terug in Amsterdam. Het is een prachtig land, met diepe fjorden, vulkanische gebieden, tropische bossen en een mix van de Engels/Amerikaanse en Maori cultuur. Hierdoor heb ik de zaalcompetitie even gemist, inclusief de verloren thuiswedstrijden van het eerste tegen Wit Blauw en Fiks, en de gewonnen uitwedstrijd tegen Sporting Trigon in Leiden.

Op 7 oktober jongstleden is Andries de Groot overleden. Velen van u zullen zich Andries herinneren als onze zaalcommissaris in sporthal De Vang, getooid met een duidelijk herkenbare rode band om de linkerarm. Samen met zijn inmiddels ook overleden vrouw Guda heeft Andries vele jaren in de sporthal doorgebracht. Maar ook langs de kant van ons veld waren Andries en Guda vaak aanwezig als betrokken ouders van hun korfballende kinderen Ron en Gonnie. Wij wensen Ron en Gonnie, maar ook hun broers Gerrit en Cor (en zijn vrouw Carla die ons regelmatig van een drankje voorziet in De Struyck) sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Op 100-jarige leeftijd is op 25 november 2016 is oud lid Ans Goezinne – van Drongelen overleden; zij zat vroeger in de zogenaamde bruiloftsploeg en ook de schoonmaakploeg kon op haar steun rekenen.

De komende weken staan in het teken van de Kerst; een vreemde gewaarwording om kerstversiering in korte broek en T-shirt te bekijken op het zuidelijk halfrond. Bij ZKV is op donderdagavond 29 december het Kerstvolleybal toernooi voor junioren en senioren in De Struyck. Elders in het krantje treft u een uitnodiging voor de Nieuwjaarsreceptie die we dit jaar op 1 januari 2017 organiseren.

Ik wens u allen prettige feestdagen en een goede start van het nieuwe jaar toe.

Lex Kaper.