ZKV – Die Haghe 20-18 gespeeld op 21 januari 2017

Ook deze week speelde ZKV met Raymond op de plek van de nog geschorste Joost, maar dat lijkt ze niet te deren. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Veel schoten, maar het duurde vrij lang voor Die Haghe (DH) de score opende, 0-1. Monne zorgde voor de gelijkmaker door van afstand te scoren, 1-1. Eden volgde al snel zijn voorbeeld, 2-1. Na de gelijkmaker van DH, 2-2, scoort Richard van afstand de 3-2. Bij die actie werd hij vol geraakt door zijn tegenstander, die daarvoor geel kreeg. Even later maakt Monne 4-2 door uit een vrije worp te scoren. DH schrikt daar niet van en buigt deze achterstand om in een 4-6 voorsprong. Bij die stand raakt de scheidsrechter geblesseerd. Het duurt een minuut of 10 voor de wedstrijd weer hervat kan worden. De scheidsrechter is vervangen door zijn grensrechter en diens taak wordt overgenomen door Leendert Saarloos. Deze gedwongen rustpauze lijkt ZKV goed te doen, want het is Deniece die direct de 5-6 door de korf laat gaan, door van halve afstand te scoren. DH maakt 5-7, waarna Monne van afstand 6-7 maakt. DH scoort voor rust nog 6-8 en 6-9.

DH scoort na rust 6-10, maar ZKV schrikt daar niet van. Richard scoort 7-10 uit een strafworp, welke door Monne verdiend werd. Dezelfde Monne goochelt even later op onnavolgbare wijze de 8-10 door de korf. DH 8-11, direct gevolgd door een treffer van halve afstand van Niels, 9-11. Richard scoort van afstand 10-11 en even later van de strafworpstip 11-11, nadat hij zelf foutief afgestopt werd. Deniece maakt dan van afstand 12-11, direct gevolgd door DH 12-12. Richard maakt van kort achter de korf 13-12, nadat Kirsten op vechtlust een afketsende bal veroverde en aan Richard een niet te missen kans bood. Monne scoort van afstand 14-12. DH, dat tot vandaag nog ongeslagen koploper was, probeert de boel weer recht te zetten en buigt de stand om in een 14-15 achterstand voor ZKV. Kirsten raakt geblesseerd aan haar enkel, waardoor ze helaas niet verder kan. Romy vervangt haar prima. Richard laat zien dat hij in vorm is en scoort van afstand 15-15. DH scoort ook weer, 15-16, maar dan is het Deniece die van afstand de 16-16 binnen schiet. Richard is hot en maakt 17-16, gevolgd door DH 17-17. ZKV voelt echter dat er meer in zit vandaag. Het is Niels die zich goed vrij speelt en van dichtbij de 18-17 maakt. Bjarne komt dan in het veld voor Raymond. DH geeft niet op en maakt 18-18. Dan versiert Richard een strafworp, die hij zelf benut 19-18. Even later maakt Richard van afstand ook nog 20-18. Er is nog een minuut of 3 te spelen. DH dringt aan, maar weet de korf niet meer te vinden, terwijl ZKV met lange aanvallen de wedstrijd uit probeert te spelen. Uiteindelijk blijft het 20-18, een prachtig resultaat tegen de nog ongeslagen koploper..

Voor de volledigheid nog even de treffers: De scores kwamen vandaag van Richard 9, Monne 5, Deniece 3, Niels 2 en Eden 1.