Wit-Blauw/Green Organics – ZKV 22-18 gespeeld op 28-1-2017

ZKV speelde dit keer in een andere opstelling dan gebruikelijk. Joost was weer inzetbaar, maar coach Jorrith had ervoor gekozen om het vak dat vorige week in aanvallend opzicht zeer succesvol was (Monne, Richard, Jori en Eden) in tact te houden. Joost kwam daardoor in een vak te staan met Niels, Deniece en Romy. Laatstgenoemde verving Kirsten, die vorige week met een enkelblessure uitgevallen was. Het begin was voor Wit-Blauw (WB) dat een 2-0 voorsprong nam. In het 2e aanvalsvak zorgde Jori weer voor een gelijke stand, 2-2, door 2 maal te scoren. Na de 3-2 van WB maakte Deniece 3-3. WB kwam op 4-3, waarna Monne 4-4 maakte. Weer komt WB op voorsprong, 5-4, maar ditmaal zorgt Joost weer voor een gelijke stand, 5-5. WB scoort weer als eerste 6-5, maar maakt Richard weer gelijk, 6-6. Joost brengt ZKV voor de eerste en naar later bleek ook de laatste keer op voorsprong 6-7. WB komt weer gelijk en loopt weg naar 9-7. Dan scoort Deniece 9-8 en maakt Joost gelijk uit een strafworp, 9-9. De ruststand wordt 11-9 voor WB. Nog niets aan de hand. ZKV heeft wel vaker achter gestaan met de rust en toch gewonnen. WB opent na rust de score 12-9. Joost zorgt voor de 12-10. Na de 13-10 van WB scoort Eden 13-11. Dan loopt WB weg naar 16-11, voordat Richard 16-12 maakt. WB maakt 17-12, gevolgd door Joost 17-13 vanaf de strafworp stip. WB maakt 18-13. Dan krijgt ZKV de smaak te pakken en door treffers van Richard, Joost, Deniece en Jori staat het ineens 18-17. Zou het dan toch nog goedkomen vandaag? WB schiet dan de 19-17 binnen gevolgd door de 20-17. Joost maakt dan 20-18. Er is dan nog een kleine 10 minuten te spelen. Waar in eerdere wedstrijden juist de kracht van ZKV lag bij een sterke eindsprint konden ze dit keer niet meer de korf vinden. WB nog wel 2x, waardoor de einduitslag op 22-18 bepaald werd.

Na dit weekeinde staat ZKV evengoed nog op een gedeelde 3e plaats met 10 uit 10. Die Haghe wordt ongetwijfeld kampioen. De achterstand op nummer 2, Wit-Blauw bedraagt nu 2 punten, maar alles staat nog dicht bij elkaar. BEP, Fiks en DOS-Kampen staan met zijn drieën op de laatste plaats met 7 punten.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon, dat met 9 punten op de 5e plaats staat.

Voor de volledigheid nog een de schutters: Joost 7, Deniece, Jori en Richard 3, Eden en Monne 1.