Spannende wedstrijden aankomende zaterdag

Aankomende zaterdag staan er een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.

Om te beginnen om 16.25 de kraker in de strijd om het kampioenschap in de A-overgangsklasse B. De A1 zal aantreden tegen de grootste concurrent, Meeuwen A1. Waar de Meeuwen A1 vorig jaar is gedegradeerd uit de hoofdklasse is ZKV A1 net gepromoveerd naar de overgangsklasse. De Meeuwen zullen zich willen bewijzen en terug willen keren naar de hoofdklasse. Onze A1 zal zich natuurlijk ook willen bewijzen en het 2e kampioenschap op rij willen behalen.

De laatste wedstrijd tussen deze 2 ploegen ging helaas verloren voor ZKV met een 25-17 uitslag. De Meeuwen staan op een 2e plek op 2 punten van ZKV, maar hebben ook een wedstrijd minder gespeeld. ZKV heeft zijn laatste 3 wedstrijden winnend afgesloten en zijn daarmee in goede doen. De Meeuwen hebben ‘slechts’ hun laatste 2 wedstrijden gewonnen, maar dat zegt vrij weinig over deze ploeg. Het zal een zware wedstrijd worden voor beide partijen, maar een afgeladen en kolkende Struijck zal onze A1 net dat zetje kunnen geven. Dat zetje dat ze over de Meeuwen heen tilt en ze op een uitstekende weg naar het kampioenschap zet.

Na de wedstrijd van de A1 staat om 17.55 uur  het 2e op het programma.  Het 2e zal aantreden tegen Sporting Trigon 2. Deze wedstrijd op zich lijkt misschien niet heel spannend, maar het 2e maakt in theorie nog kans op het kampioenschap. TOP/Quoratio 4 lijkt de gedoodverfde kampioenkandidaat en was tot vorige week nog ongeslagen, toen zij (nipt) verloren van Blauw-Wit 3. ZKV volgt op 3 punten met evenveel wedstrijden gespeeld en moet nog een keer aantreden tegen TOP/Quoratio 4. Het is dus nog geen uitgemaakte zaak in de Reserve Overgangsklasse C.

De vorige wedstrijd tegen Sporting Trigon 2 werd overtuigend gewonnen met een 15-23 uitslag. Het 2e heeft vorige week verloren van de hekkensluiter Victum/War CHild 2 en zal zich deze week willen revancheren. Sporting Trigon  staat in de middenmoot met 6 punten maar vecht nog altijd tegen degradatie en zal dus gebrand zijn op een overwinning. Ook bij deze wedstrijd zal de steun van het publiek het verschil kunnen maken.

Als laatste ‘kraker’ staat het 1e om 19.30 op het programma. Het 1e zal aantreden tegen mede middenmoter Sporting Trigon. In de Overgangsklasse C lijkt het wel duidelijk dat Die Haghe 1 kampioen gaat worden, daaronder is het heel spannend. ZKV  staat op een gedeelde 3e plek met HKV/Ons Eibernest, maar het verschil met de onderste plekken is maar 3 punten. Sporting Trigon staan net een plekje onder ZKV met 1 punt minder.

De vorige wedstrijd werd met een 16-23 winst voor ZKV afgesloten. ZKV heeft na de knappe winst op Die Haghe vorige week verloren van Wit-Blauw/Green Organics. Dit terwijl Sporting Trigon een wedstrijd gewonnen heeft en 1 gelijkgespeeld. Voor ZKV is het dus zaak om deze wedstrijd te winnen om in een goede flow te komen en afstand te nemen van de onderste plekken. Sporting Trigon zal graag in de goede flow willen blijven en ook afstand willen nemen van de onderste plekken. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden waar ook weer de steun van de supporters de doorslag zou kunnen geven.

Met 3 belangrijke wedstrijden achter elkaar die we allemaal winnend willen afsluiten belooft het een mooi zaterdag te worden. Kom dus allen en schreeuw deze ploegen naar de overwinning!

Er staan natuurlijk nog meer wedstrijden op het programma van andere ploegen waar u ook vrij bent om te komen aanmoedigen!