Kaperiolen 13 februari 2017

Na de indrukwekkende overwinningen tegen BEP, HKV Ons Eibernest en Die Haghe moest het eerste de meerdere erkennen in Wit Blauw in Kampen, en met het kleinste verschil (30-31) verlies incasseren thuis tegen Sporting Trigon. Afgelopen weekend werd tegen Fiks met 19-19 gelijk gespeeld; geen winst maar toch een belangrijk punt voor behoud in de Overgangklasse. Die Haghe stevent af op het kampioenschap en het eerste moet de laatste twee wedstrijden aantreden tegen de nummers 7 en 8: DOS Kampen thuis en BEP uit. We moeten tegen een van deze twee tegenstanders dus minimaal een punt halen en daar gaan we ook gewoon van uit. Met het verlies van twee uit tegen TOP 4 zijn de titelkansen verkeken; ondanks dat is het tweede aan een mooi seizoen bezig in de Reserve Overgangsklasse. De A1 ging onderuit in en tegen Wageningen; met het verlies tegen De Meeuwen de week ervoor is ook hier de kans op het kampioenschap eigenlijk verkeken. Het vijfde heeft nog uitzicht op het kampioenschap, de C2 en C4 staan op de eerste plaats.

Afgelopen week hadden we een beleidsvergadering over een aantal technische zaken met vertegenwoordigers van bestuur, jeugdbestuur, TC en KTZ. Inmiddels heeft de gemeente aangegeven dat ons kunstgrasveld deze zomer een nieuwe toplaag krijgt, zodat we over kunnen gaan op de nieuwe veldafmetingen. We hebben verschillende scenario’s beschouwd, met het hoofdveld zowel in de lengte als in de breedte voor De Kiep. Het tegelpad tussen hoofd- en bijveld moet in ieder geval verplaatst worden. Een voorwaarde van het KNKV is dat het hoofdveld in de top- en wedstrijdsport afgezet wordt met een hek. Een ander onderwerp was de talentontwikkeling en de KTZ; de KTZ heeft (te) veel op zijn bord en het lijkt verstandig om een aantal taken weer terug te brengen onder het jeugdbestuur en de wedstrijdsecretariaten. Dan kan de KTZ zich vooral richten op de talentontwikkeling en de begeleiding van trainers en coaches. Verder moeten we meer aandacht besteden aan de opleiding van de jongste kinderen en breder inzetten op de werving van nieuwe jeugdleden, bijvoorbeeld door het geven van trainingen op basisscholen en de organisatie van een toernooi in de gerenoveerde Rosmolenbuurt.

Ons bereikte het bericht dat op 20 december jl. Tini Taams – de Boer op 74-jarige leeftijd is overleden. Begin jaren tachtig was Tini trainer van onze selectie, met veel aandacht voor de fysieke ontwikkeling van de spelers. Het trainersvak was haar op het lijf geschreven. Meer dan dertig jaar was zij bestuurslid van de Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV); zij ontving voor haar werkzaamheden in 2015 de KNKV bondsspeld. Ook binnen ons district Noord-West is Tini jarenlang aktief geweest. Wij wensen de kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden van Tini veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Lex Kaper.