Belangrijke dag voor verschillende jeugdploegen

Morgen kunnen er 3 ploegen kampioen worden. Door de 21-25 winst vorige week op de enige concurrent, De Meeuwen A1, kan de A1 morgen thuis kampioen worden tegen Blauw Wit A1. Bij winst of gelijkspel is het kampioenschap binnen. Bij een gelijkspel eindigen ze bij winst van de Meeuwen gelijk met de Meeuwen, maar het onderlinge resultaat is beter voor ZKV. De wedstrijd is om 17:30 uur.

De B1 werd vorige week blij verrast door de 14-13 nederlaag van KZ /Hiltex B1 tegen Sporting Trigon B1. Door zelf met 14-18 te winnen van Tempo B1 namen ze daardoor de koppositie weer over van KZ/Hiltex. Morgen speelt de B1 om 14:00 uur thuis tegen datzelfde Sporting Trigon, dat zelf 2 punten achterstand heeft op onze B1, dus voor hun staat er ook nog veel op het spel. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Ook hier geldt dat de B1 kampioen is bij een winst of gelijkspel tegen Sporting Trigon. KZ/Hiltex kan dan in punten nog gelijk komen, maar het onderling resultaat is in het voordeel van ZKV.

De F2 staat 2 punten achter op Zaandam Zuid F1 en zaterdag spelen ze thuis tegen deze ploeg. Uit werd het 14-9 voor Zaandam Zuid, maar wie weet wat het morgen wordt. Bij een overwinning zijn ook zij kampioen. De F2 speelt om 11 uur thuis.

Naast deze 3 echte kampioenswedstrijden zijn er 2 jeugdploegen die vorige week al kampioen zijn geworden maar hun kampioenschap nog moeten vieren. De D1 wist vorige week met 6-12 te winnen van DSO D1. Concurrent Rapid D1, waar ze zaterdag thuis tegen moeten spelen (13:45 uur), verloor onverwacht met 4-8 van BEP D2. Daardoor staat de D1 2 punten voor op Rapid D1 en zijn ze eigenlijk al kampioen, maar wat is er mooier dan te winnen van de concurrent en daarmee als enige ploeg kampioen worden?

De E1 staat ongeslagen boven aan en speelt zaterdag om 12 uur tegen de nummer 2 Apollo E2 dat 2 punten minder heeft. Hier geldt hetzelfde als bij de D1. Winnen van de concurrent en dan zijn ze ongeslagen kampioen. Ze zijn dus ook bij een nederlaag (gedeeld) kampioen, maar daar gaan we niet van uit.