ZKV – Fiks 23-19 gespeeld op 27 mei 2017

Een bijzondere wedstrijd waarin 5 spelers van het 1e afscheid zullen nemen. Om diverse redenen stoppen Kirsten, Jori, Denice, Eden en Niels, een unieke situatie die we zelden mee maken. Dat 1 of 2 spelers stoppen is nog tot daar aan toe, maar 5! Gelukkig staat er een goede lichting klaar om de honneurs volgend jaar in de overgangsklasse waar te nemen.

Onder tropische omstandigheden hadden beide ploegen de intentie om er een leuke wedstrijd van te maken. In de eerste de beste aanval schoot Richard ZKV van halve afstand op een 1-0 voorsprong. Even later maakt Kirsten er 2-0 van door een doorloopbal er in te gooien. Helaas had Fiks hun antwoord snel klaar, zodoende stond het even later 2-2. Richard schiet ZKV daarna weer op een 3-2 voorsprong. Fiks dan weer 3-3. Deniece zet ZKV weer op een voorsprong door uit een afstandsschot te scoren, helaas volgt Fiks snel met 4-4. In de loop vangt Joost een schot af en in dezelfde actie schiet hij de bal door de korf, 5-4. Fiks maakt 5-5 en 5-6. Gelukkig weet Jori van afstand de 6-6 binnen te schieten. Fiks zit ook niet stil en maken 6-7 en 6-8. Niels benut een kans onder de korf, 7-8, waarna Deniece 8-8 maakt uit een afstandsschot. Joost scoort van halve afstand 9-8, gevolgd door Fiks 9-9. Jori scoort voor rust nog 10-9, uit een schot van halve afstand en even later maakt ze ook nog 11-9 uit een kans die ze benut bij het afvangen.

Na de rust is het Fiks dat 11-10 en 11-11 maakt. Deniece en Monne scoren dan beide van halve afstand, 12-11 en 13-11. Fiks komt echter weer gelijk 13-13. Niels maakt dan van afstand 14-13. Fiks weer 14-14. Dan slaat ZKV het beslissende gat in de wedstrijd. Joost maakt uit 2 schoten van achter de korf 15-14 en 16-14. Jori en Deniece scoren beide van halve afstand, waardoor de stand resp. 17-14 en 18-14 wordt. Joost scoort van halve afstand 19-14, waarna Fiks weer eens tegen scoort 19-15. Na de 20-15 van Jori, halve afstand, maakt Fiks 20-16. Joost heeft zijn plek achter de korf gevonden legt de 21-16 in het mandje. Fiks 21-17, waarna Niels zijn laatste kunstje vertoond en de bal uit een doorloopbal door de korf laat vallen, 22-17. Raymond W. komt hem dan vervangen waarbij Niels een mooie bos bloemen ontvangt voor zijn verdiensten als speler voor ZKV 1. Na de 22-18 van Fiks maakt Kirsten van afstand 23-18, waarna ook zij vervangen wordt. Rianne komt voor haar in het veld, wederom na het overhangen van een mooie bos bloemen voor de bewezen diensten. Na de 23-19, kregen ook Deniece en Jori een publiekswissel, ook zij ontvingen natuurlijk een bos bloemen. Voor hun kwamen Femke en Sabine in het veld. Even voor tijd werd het spel nog even stilgelegd om ook aan Eden (kon helaas nog niet spelen door haar enkelblessure) en Agnes (stopt na dit seizoen met de verzorging van de selectie) als dank een bloemetje te geven. Even later floot de scheidsrechter, de heer Lars Winkel, voor het eind van de wedstrijd.

Ook hij en zijn assistent werden door ZKV op een bloemetje getrakteerd, zij stoppen namelijk met het fluiten op dit niveau.

Voor de statistieken: de doelpunten kwamen van Joost 6, Jori 5, Deniece 4, Niels 3, Kirsten en Richard ieder 2 en Monne 1.