Leonieke Moerland

Enige tijd geleden hadden we al gemeld dat Leonieke volgend seizoen deel uitmaakt van de selectie van ZKV. Leonieke , door vrienden en bekenden veelal Leo genoemd, korfbalt al vanaf haar 4e jaar bij  ZKC’31. Daar heeft zij alle jeugdploegen doorlopen en is op haar 18e vervroegd over gegaan naar de senioren (kon nog jaar junior blijven). Daar speelde ze eerst nog in het 2e, maar al gauw schoof ze door naar het 1e. Daar is ze jarenlang een vaste waarde gebleken. Afgelopen zaalseizoen werd Leonieke bij de dames de topscorer van de Zaanstreek.

Leonieke, inmiddels 29, twijfelde aan het einde van dit seizoen of ze nog wel de motivatie op kon brengen om door te gaan. Op dat moment klopte ZKV bij haar aan de deur met de vraag of ze komend seizoen deel uit wou maken van de selectie van ZKV. ZKC’31 speelt momenteel op het veld in de 2e klasse, dus de overstap naar ZKV, dat in de overgangsklasse speelt, betekent voor Leonieke best wel een hele uitdaging. Deze gaat ze echter graag aan. Zoals ze zelf zegt: “als ik het nu niet probeer, dan heb ik er later spijt van dat ik het niet geprobeerd heb”.

Wij wensen Leonieke veel succes en plezier bij ZKV.

Ruud Berkhof