Kaperiolen 19 juni 2017

Op zaterdag 10 juni kon de B1 zich plaatsen voor de finale voor het Nederlands kampioenschap veld. Er moest gewonnen worden van DOS’46, de NL kampioen zaal van dit seizoen waarvan de B1 na verlenging verloor in de Topsporthal in Koog aan de Zaan, een tegenstander van formaat dus. Met de bus, gesponsord door KL Infra Engineering BV, reisde de B1 af naar het veld van EKVA in Almere. Aangemoedigd door de trouwe supportersschare van ZKV, wist de B1 in een zenuwslopende wedstrijd van DOS’46 te winnen, ook ditmaal na verlenging, maar deze keer trok ZKV dus aan het langste eind. Afgelopen zaterdag dus de finale bij DVO in Bennekom, tegen Fortuna B1 uit Delft, beide ploegen gesponsord door Simpel. Wetende dat DOS’46 de potentieel sterkste ploeg is van Nederland, en dat ZKV tegen DOS’46 niet eens op zijn sterkst speelde, ging de B1 met volle overtuiging van start; na een 1 – 4 voorsprong stokte de score en kwam Fortuna op 9 – 5. In de tweede helft wist ZKV zich knap terug te knokken naar 12 – 12, maar vervolgens liep Fortuna weer uit naar een voorsprong van 4 doelpunten. Uiteindelijk werd Fortuna Nederlands kampioen met een eindstand van 19 – 14. Natuurlijk een teleurstelling, maar wel een prestatie om trots op te zijn. De B1 speelt korfbal op het hoogste niveau, en dat bij een club van ruim 300 leden omringd door grote verenigingen zoals KZ en Groen Geel. Dat gaat niet van vandaag op morgen, daar is een jarenlang proces aan vooraf gegaan van talentontwikkeling en training. Bij terugkomst in De Kiep stond een Italiaans buffet klaar verzorgd door Ray Heistek, werd de ploeg van trainers/coaches Ivan Engel en Erwin Horak en verzorgster Karin Engel toegesproken, en werd het toch nog een gezellige zomeravond. B1, van harte gefeliciteerd met deze glansvolle tweede plaats!

Ook dit jaar was het Schoolkorfbaltoernooi weer een groot succes. Onder prachtige weersomstandigheden werd het wedstrijdprogramma voor 128 teams in vier avonden afgewerkt. Veel enthousiaste kinderen en ouders op ons veld, en veel vrijwilligers van ZKV die de wedstrijden fluiten, snoep en ijs verkopen, standen ophalen en achter de bar staan. Elk jaar weer een genot om te zien. De schoolkorfbalcommissie organiseert dit toernooi al meer dan 50 jaar en verschaft daarmee de schoolgaande jeugd sportief vertier, en brengt ze in contact met de korfbalsport. Niet iedereen gaat korfballen bij ZKV, maar ieder lid van ZKV heeft ooit meegedaan aan schoolkorfbal. Dit jaar hebben 36 kinderen zich opgegeven voor 3 gratis korfbaltrainingen op ons veld, hopelijk levert dat weer een aantal nieuwe leden op. Alle vrijwilligers hartelijk bedankt, en Marcel Weenink voor het drukken van nieuwe informatiefolders.

Het seizoen 2016 – 2017 nadert het einde; op 3 juli gaat ons veld op de schop en krijgen we nieuw kunstgras, met de nieuwe (kleinere) veldafmetingen. Aanstaande zaterdag de seizoen afsluiting met koppelschieten en het eindfeest. Door afwezigheid heb ik de afgelopen maand niet deel kunnen nemen aan de verschillende activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie, maar ik heb begrepen dat vele ZKV-ers daar veel plezier aan hebben beleefd. Ik hoop velen van jullie aanstaande zaterdag bij ZKV te zien.

Lex Kaper