Kaperiolen 21-8-2017

Alhoewel een aantal van u nog lekker op vakantie is en nog niet aan korfbal denkt, rolt de eerste ZKV-er van dit seizoen alweer van de pers. Zeer waarschijnlijk met een aantal verslagen van de geslaagde ZKV kampweek in Oosterhout. En onder leiding van een nieuwe redactie: Axel Ferwerda, Julia de Haas en Erwin Schaap.

Afgelopen donderdag werd de eerste wedstrijd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld. Het eerste verloor met 19 – 29 van Groen Geel in het kader van de Baderie Cup, maar het verschil van 10 doelpunten deed geen recht aan de krachtsverhouding op het veld. ZKV start dit seizoen met een sterk verjongde selectie; aan trainers Jorrith Ekelmans en Marco de Vries de taak om er weer een geoliede machine van te maken. Aanstaande donderdag 24 augustus speelt ZKV tegen en bij KZ voor de Baderie Cup, aanvang 20:30 uur. Op dinsdag 29 augustus de laatste wedstrijd uit tegen Roda.

Tijdens de zomervakantie is de toplaag van het kunstgrasveld vervangen. Het hoofdveld is inmiddels klaar en goedgekeurd. De dugouts zijn verplaatst zodat ze weer goed aansluiten bij de nieuwe veldafmetingen en er is gebruik gemaakt van twee kleuren gras; de gele ovalen zijn verdwenen. Behalve drie senioren (en dus ook junioren en aspiranten) velden hebben we twee velden voor viertalkorfbal. Een naast het hoofdveld bij de speeltuin en een tussen de twee seniorenvelden op het bijveld. Het bijveld is nog niet goedgekeurd, daar wordt de komende week nog aan gewerkt. De lichtmasten zijn naar de hoeken verplaatst voor een betere belichting en er zijn twee lichtmasten in het middenpad bijgekomen. Ook de verlichting (en het geluid) moet nog afgesteld en getest worden. De omheining is verlaagd en op het bijveld voorzien van een plank die er voor zorgt dat bijvoorbeeld hockeyballen niet onder het hek door kunnen. Dat is een wens van de gymdocenten van het Zuiderzee College dat doordeweeks van ons veld gebruik maakt. Er moet dus nog het een en ander aan ons veld gebeuren, maar met de start van de competitie begin september verwacht ik dat alles klaar is.

Een andere opvallende verandering aan onze accommodatie is de muurschildering die Patrick Schmitz heeft aangebracht op de achterzijde van De Kiep. Behalve dat je nu van de snelweg goed kunt zien dat ZKV daar korfbalt, wordt ook duidelijk dat ZKV in 2018 100 jaar wordt. Het jubileumjaar start op 10 november 2017; het grote jubileumfeest is op zaterdag 10 november 2018, noteer dat alvast in de agenda.

Verschillende aannemers zijn langs geweest om een offerte te maken voor het provisioneel opknappen van de kleedkameraccommodatie die wij delen met onze buren Rood Wit, het voormalige ZTS. In oktober is een overleg gepland met de gemeente over de toekomst van sportpark Oostzijderveld en Hoornseveld. We zullen zien welke consequenties dit heeft voor de locatie van ons veld; voorlopig spelen we gewoon op ons nieuwe kunstgrasveld.

Lex Kaper.