Kaperiolen 11 september 2017

Een vreemde start van de competitie: het eerste speelweekend slechts 1 wedstrijd, de andere teams een vrije ronde. Dat kwam natuurlijk wel goed uit vanwege de late zomervakantie en de werkzaamheden op ons veld, maar het zorgt toch voor een vertraagde start van het nieuwe korfbalseizoen. Afgelopen weekend een vol (uit) programma: helaas kon het eerste een slecht begin van de wedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen niet meer goed maken. Met 18 – 15 werd uiteindelijk verloren, ondanks dat men nog tot een stand van 15 – 14 wist terug te komen. De A1 verloor de eerste wedstrijd uit tegen Dalto met ruime cijfers, de B1 behaalde een krappe overwinning uit tegen SKF en ook de C1 wist te winnen.

Het tweede speelde op zondag uit tegen Groen Geel 3. Aan het eind van de eerste helft keek men tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Dankzij de nieuwe regel dat senioren 1 en 2 acht keer mogen wisselen, kon het tweede versterkt worden met een aantal spelers van 1. Zo werd de wedstrijd nog spannend en stond het vlak voor tijd weer gelijk. Het tweede kwam zelfs nog op een voorsprong, maar de scheidsrechter floot af bij een 18 – 18 eindstand. Aangezien Groen Geel 3 niet van deze wisselregel kan profiteren, is dit toch een vorm van competitievervalsing. De eerste wedstrijd van het tweede, uit tegen HKV/Ons Eibermest, speelde men in de tweede helft tegen het eerste. Ik denk dat dit soort nieuwe regels beter beperkt kunnen blijven tot de Korfbal League.

Voor de zomerstop hadden we er toch een beetje een hard hoofd in hoe het vertrek van verschillende selectiespelers op te vangen. Dankzij instroom vanuit de jeugd en een paar spelers van buitenaf, is een selectie tot stand gebracht waar jeugd en frisheid van af straalt. De sfeer is goed en ik heb er alle vertrouwen in dat we weer kunnen bouwen voor de toekomst. Ik hoop dat de resultaten van de goede voorbereiding zich binnenkort vertalen in de eerste wedstrijdpunten.

Woensdag 20 september vindt de districtsvergadering plaats in De Kiep. Deze vergadering wordt meestal ten zuiden van Amsterdam georganiseerd, maar het districtsbestuur wil dit keer dat de vergadering beter bereikbaar is voor de korfbalverenigingen in Noord Holland. Na afloop van de vergadering zal met een hapje en een drankje afscheid worden genomen van Huib Veenis die jaren lang de competitiezaken van het district voor zijn rekening heeft genomen.

Op maandag 2 oktober staat de ledenvergadering gepland. Behalve de verkiezing van de nieuwe commissies en de huldiging van jubilarissen staat de begroting op en de start van het jubileumjaar op het programma. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld; aanvang 20 uur in De Kiep.

Lex Kaper.