ZKV – BEP 20-19 gespeeld op 17 november 2018

Degradatie van ZKV was niet meer te voorkomen, maar voor BEP stond er nog wel iets op het spel. Zij wilden graag winnen om de beslissingswedstrijd tegen degradatie voorkomen. ZKV wilde echter graag revanche nemen voor de uit nederlaag tegen BEP. BEP opende de score, 0-1, maar al snel scoorde Nadine van afstand 1-1. BEP maakt dan 1-2 en 1-3, waarna Michael 2-3 maakt van afstand. Na de 2-4 van BEP is het Thomas die van afstand 3-4 maakt. Even later volgt Leonieke zijn voorbeeld en scoort ook van afstand 4-4. ZKV  heeft even moeite met het maken van doelpunten en BEP scoort 4-5 en 4-6. Thomas scoort weer van afstand 5-6, waarna Leonieke een strafworp meekrijgt die door Thomas benut wordt, 6-6. Dan neemt Monne, die vandaag zijn laatste thuiswedstrijd voor ZKV speelde, de plaats in van Michael en scoort direct uit een vrije worp 7-6. Even later scoort Monne van halve afstand 8-6. Na de 8-7 van BEP scoort Thomas van afstand 9-7. De laatste minuten voor rust zijn duidelijk voor ZKV en zij maken 10-7 en 11-7 uit afstandsschoten van Sabine en Monne. Na de rust pakt ZKV het scoren direct weer op en Dominique maakt van halve afstand 12-7 waarna Bjarne met een schitterende doorloper 13-7 maakt. Monne maakt dan van dichtbij ook nog 14-7, alvorens BEP 14-8 maakt. Thomas maakt van afstand 15-8, waarna BEP 15-9 en 15-10 maakt. Nadat Nadine door haar tegenstandster getorpedeerd werd maakte Monne uit de toegekende strafworp 16-10. Fleur komt er dan in voor Sabine om de gevaarlijkste dame van BEP af te stoppen. Na de 16-11 van BEP scoort Dominique van afstand 17-11. BEP scoort dan 3x op rij waardoor de stand op 17-14 komt. Bjarne maakt van afstand 18-14. BEP heeft zich echter nog niet neergelegd bij een nederlaag en scoort weer 3x op rij waardoor de stand op 18-17 komt. Gelukkig weet Thomas dan van halve afstand 19-17 te maken. Pjotr is dan al een aantal keren in de verdediging ingezet om de schutters van BEP onschadelijk te maken, maar BEP komt toch nog langszij, 19-19. Dominique wordt bij een doorbraak actie foutief afgestopt, waarna Thomas de 20-19 binnenschiet uit de toegekende strafworp. Monne krijgt dan zijn publiekswissel en krijgt van voorzitter Lex een bos bloemen als dank voor zijn vele jaren in ZKV 1. De laatste minuut  wordt door ZKV goed uitgespeeld en in de laatste seconde lijkt Dominique weer een buzzerbeater te scoren, maar de scheidsrechter bleek  daar anders over te denken.
Maakte verder niet uit de overwinning was binnen. BEP zal nog een beslissingswedstrijd moeten spelen om degradatie te proberen te voorkomen.
De treffers kwamen zaterdag van Thomas 7, Monne 5, Dominique en Bjarne 2, Nadine, Sabine, Leonieke en Michael 1