Kaperiolen 19-2-2018

Dit weekend mochten we de eerste kampioenen van de zaalcompetitie verwelkomen. De B1 won met dubbele cijfers van Meervogels B1 en vanwege het betere onderling resultaat ten opzichte van Achilles eindigt de B1 zeker op de eerste plaats in de Hoofdklasse C. Dit geeft recht op een beslissingswedstrijd tegen de nummer 2 van de Hoofdklasse B (waarschijnlijk Dalto B1) in De Struyck; de winnaars van deze wedstrijden spelen in een neutrale hal om een plek in de finale voor het Nederlands kampioenschap B hoofdklasse. Fantastisch dat we ook dit jaar weer mogen spelen voor het NK. B1, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap en alvast veel succes gewenst met de beslissingswedstrijd(en).

Het derde werd afgelopen zondag kampioen door winst op OKV 2 in Oostzaan. Onder aanmoediging van coach Dorien Doeves werd OKV met duidelijke cijfers verslagen en eindigt het derde op de eerste plaats van de Reserve Derde klasse. TC voorzitter Ivan Engel, zaterdag gehuldigd als coach van de B1, deelde nu de rozen uit aan de spelers van het derde.

Het tweede speelde zich veilig door 26-16 winst op Excelsior 2, de vereniging van coach van het eerste Jorrith Ekelmans. De ploeg van trainer/coach Marco de Vries staat nu op de derde plaats van de Reserve Overgangsklasse. Het eerste trad afgelopen zaterdag aan tegen BEP; helaas was vorige week het doek al voor het eerste gevallen, maar voor BEP waren de punten nog hard nodig. Het eerste ging vol overgave van start en bereikte in het begin van de tweede helft een 14-7 voorsprong. Uiteindelijk werd met 20-19 van BEP gewonnen, waardoor BEP tegen een andere nummer 7 nog een beslissingswedstrijd moet spelen voor behoud in de Overgangsklasse, net als vorig jaar toen ZKV aan het kortste eind trok. De thuiswedstrijd tegen BEP betekende ook het afscheid van Monne Jonker die na vele jaren trouwe dienst in ons eerste heeft besloten om te stoppen. Vele (familie)leden in het publiek waren getooid met een blonde “afro” pruik en het werd na afloop van de wedstrijd nog heel gezellig in De Struyck. Ook dit seizoen hebben de mensen van De Struyck weer met volle inzet en plezier de catering verzorgd tijdens de lange speeldagen op zaterdag.

De komende weken zal ik de vorderingen bij ZKV volgen vanuit “down under”. Ik hoop dat ook de D1 het kampioenschap zal weten te bemachtigen en dat de B1 dit keer de NK finale wint.

Lex Kaper.