Kaperiolen 12 maart 2018

Met onze voorzitter aan de andere kant van de wereld (Australië) dit keer een “Kaperiolen” van de secretaris.

De B1 heeft het zaterdag in de kwartfinale om het NK Hoofdklasse B net niet kunnen bolwerken tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen, na een 12-8 ruststand werd het uiteindelijk 17-19. Toch knap om ook dit seizoen weer om de prijzen mee gestreden te hebben.

’s Morgens hadden een aantal ZKV-ers al voor deze wedstrijd de handen uit de mouwen gestoken in het kader van NLDoet. Elders in dit clubblad meer daarover in een stukje van Els.

Het eerste sloot de zaalcompetitie af met een minimale nederlaag uit tegen KVA (24-23). Hopelijk geeft dit toch het vertrouwen om straks de strijd aan te gaan op het veld.

Bij de jeugd zijn er nog 2 ploegen die komend weekeinde kampioen kunnen worden, namelijk de B2 en de D1. Beide spelen zaterdag thuis en zij zouden het fijn vinden als er veel publiek aanwezig is om hun aan te moedigen.

De D2 had ook nog een kleine kans op het kampioenschap, maar helaas won concurrent BEP D3 hun wedstrijd met 3-2 van Apollo D1, waardoor ze 1 punt tekort kwamen.

Een Zaanse icoon in de korfbalwereld, Elly Wagenvoort, is afgelopen week overleden en de crematie heeft reeds in besloten kring plaatsgevonden. Elly, die ook nog bij ZKV gespeeld heeft, deed decennia lang de scheidsrechters aanwijzing voor ons district. Zij was iemand die altijd klaar stond voor de scheidsrechters. Wij wensen de naaste familie veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Vrijdag 16 maart houdt Club75 een feestavond in de KIEP. Ed Staats zal daar optreden als gastspreker.

Een week later is het de beurt aan de activiteitencommissie, die op zaterdag 24 maart het ZKV’s DUO feest houden.

Het zaalseizoen zit er op een enkele wedstrijd na op. Het zal weer wennen worden op het veld, zeker als het weer nog zo wisselvallig is.

Hoewel het nog niet helemaal over is met de wedstrijden in de zaal wil ik bij deze toch alvast de medewerkers van de Struyck bedanken voor hun gastvrijheid dit zaalseizoen.

Ruud Berkhof