De Walden – ZKV 14-16 gespeeld op 31 maart 2018

De eerste veldwedstrijd na de zaal heeft ZKV 2 punten binnengehaald bij de uitwedstrijd tegen de Wälden. De wedstrijd begon met Joost, Sander, Mariska (Nadine is helaas langere tijd uitgeschakeld met een zware knieblessure waarvoor Mariska dus in de basis begon) en Sabine in de aanval en Thomas, Bjarne, Dominique en Leonieke in de verdediging. Het begin was voor de Wälden, zij namen een 3-0 voorsprong. Na een minuut of 5 brengt Thomas de stand op 3-1 uit een strafworp. Uit een afstandsschot maakt Sander 3-2, gevolgd door een doorloopbal van Joost, 3-3. Na de 4-3 van de Wälden maakt Thomas 4-4. De Wälden maakt dan 5-4 en 6-4. Thomas maakt dan van afstand 6-5 en Leonieke scoort uit een doorloopbal 6-6. Fleur komt op dat moment in het veld voor Sabine. Sander maakt 6-7 met een afstandsschot en even later maakt Sander  ook 6-8 van afstand. Na de 7-8 van de Wälden maakt Bjarne van afstand 7-9. Even later benut Joost een kleine kans onder de korf, 7-10 en uit een afstandsschot bepaalt Sander de ruststand op 7-11.
Na rust maakt de Wälden 8-11, gevolgd door Thomas die uit een benutte strafworp 8-12 maakt. De Wälden scoort dan 3x op rij en brengt de stand op 11-12. Bjarne maakt dan van afstand 11-13. Beide ploegen hebben even moeite om de korf te vinden, maar dan is het Mariska die van afstand raak schiet, 11-14. Even later volgt Sander haar voorbeeld en brengt de stand op 11-15. De weer uit Australië teruggekeerde Eden komt dan in het veld voor Mariska en Pjotr vervangt Sander. Beiden komen de verdediging versterken. Toch komt de Wälden op 12-15, waarna Thomas de stand op 12-16 brengt uit een afstandsschot. Er is dan nog ongeveer een kwartier te spelen. Sander komt er weer in voor Pjotr. Helaas wist ZKV het laatste kwartier niet meer te scoren, maar ook de Wälden vond moeilijk de korf. Zij scoorden nog wel 2x, maar verder kwamen ze niet meer dichterbij, zodat de eindstand 14-16 werd in het voordeel van ZKV. De laatste paar minuten kwam Sabine er nog in voor Fleur.

Fijn om zo de 2e helft veld te beginnen, dat geeft weer een positieve boost.

De treffers kwamen vandaag van Thomas en Sander 5, Joost en Bjarne 2 en Mariska en Leonieke beiden 1.