Kaperiolen 17 september 2018

Het eerste is de veldcompetitie voorspoedig begonnen: de uitwedstrijd tegen Dindoa werd met 17 – 20 gewonnen en afgelopen zondag werd op ons veld EKC Nääs met duidelijk verschil (22 – 15) verslagen. Hierdoor staat ZKV 1 bovenaan in de Eerste Klasse A; Apeldoorn heeft net als ZKV beide wedstrijden gewonnen. De sfeer in onze jonge selectie is goed en we hopen natuurlijk dat Roy en Niels deze lijn zullen voortzetten. Het tweede van Monne is nog niet in actie gekomen: de eerste competitieronde was vrij vanwege een vrijstelling van DES 2; deze uitwedstrijd is vastgesteld op 3 november a.s. en ZKV heeft vanwege de reunie op die dag een verzoek ingediend om deze wedstrijd zo vroeg mogelijk te spelen. Ons nieuwe derde heeft ook de eerste twee wedstrijden gewonnen; het vierde en het vijfde wisten ieder een wedstrijd winnend af te sluiten.

Met ingang van de veldcompetitie is een tweetal wijzigingen in het Reglement van Wedstrijden doorgevoerd: de senioren en A junioren spelen wedstrijden van 2 x 30 minuten (was 2 x 35 minuten) en in de wedstrijdsport mogen 2 time-outs worden aangevraagd. Wat mij ook is duidelijk geworden, is dat als je als jongen aan de wedstrijd begint, je die ook als jongen moet eindigen. Dat klinkt logisch, maar als een meisje voor een jongetje speelt (met een hesje) kan die met terug wisselen dus niet meer als meisje worden ingezet. Dat geldt natuurlijk ook andersom.

De deadline voor ons ZKV 100 jubileumboek nadert met rasse schreden. De jubileumcommissie, ondersteund door verschillende “freelancers”, heeft inmiddels een dozijn hoofdstukken afgerond, foto’s en krantenstukken verzameld en ingescand, en pagina voor pagina vorm gegeven. We hebben gekozen voor het ZKV verhaal verteld vanuit verschillende gezichtspunten, door middel van interviews, thema’s en kortere beschouwingen. Er zijn nog veel losse eindjes, maar het begint wel wat te worden. Ik ben natuurlijk heel benieuwd, net als jullie, hoe het er straks in boekvorm uit komt te zien. We streven er naar om het jubileumboek tijdens de viering van ons eeuwfeest te kunnen presenteren.

Lex Kaper.