ZKV – Apeldoorn 13-11 gespeeld op 29 september 2018

Zaterdag speelde ZKV tegen Apeldoorn. Het werd een vreemde wedstrijd tegen een hard spelend Apeldoorn. De eerste helft een dominant ZKV, dat met een 10-4 voorsprong de rust in ging. De tweede helft een ZKV dat erg veel moeite had om tot scoren te komen. Vijf minuten voor tijd stond het 11-10, gelukkig wist ZKV de overwinning toch nog binnen te halen. Het werd uiteindelijk 13-11 voor ZKV.

Apeldoorn opende de score, 0-1. Even later rondde Bjarne een kans onder de korf netjes af, 1-1. Sander maakt er al snel 2-1 door van afstand te scoren. Niet veel later maakte Sander er ook 3-1 van, weer van afstand. Bjarne maakt 4-1 uit een fraaie doorloopbal. De 5-1 komt weer van Bjarne, nu scoort hij van afstand. Het is Sander die van afstand 6-1 maakt. Dan doet Apeldoorn iets terug, 6-2 en 6-3. Joost maakt met een schot van halve afstand 7-3 en Fleur maakt er 8-3 van door uit een omdraaibal te scoren. Apeldoorn scoort dan 8-4. Joost maakt er 9-4 van uit een afstandsschot en even later ook 10-4, nu van halve afstand. Dit was dus de ruststand.

Zoals gezegd, de tweede helft kwam ZKV heel moeizaam tot scoren. Al vrij snel na rust maakte Apeldoorn en 10-5 en 10-6 van. Dan scoren beide partijen een tijdje niet, maar helaas is het Apeldoorn dat als eerste weet te scoren, 10-7. Na een fraaie doorbraak actie van Bjarne scoort Joost uit de doorgespeelde bal 11-7. Zou dit de ban breken? Helaas niet. Pjotr is er inmiddels ingekomen voor Sander. Langzaam maar zeker komt Apeldoorn dichterbij en een minuut of tien voor tijd zijn ze teruggekomen tot 11-10. Sander komt er even later in voor Bjarne. Al snel is het Sander die van afstand 12-10 maakt en even later scoort Fleur van afstand 13-10. Pff….. het komt toch nog goed vandaag. Dat Apeldoorn een paar seconden voor tijd nog 13-11 maakt dat doet er niet meer toe. Na 4 wedstrijden nog ongeslagen aan kop.

De treffers kwamen vandaag van: Sander en Joost 4, Bjarne 3 en Fleur 2.