ZKV Doet mee aan NederlandSchoon

Op het veld van ZKV staan nu oranje afvalbakken die afkomstig zijn van de actie NederlandSchoon.

Het is de bedoeling dat alleen plastic flesjes in deze afvalbakken gegooid worden.

Zie hieronder uitleg van deze actie:

 

 

Flesjes in de bak én 100 meter schoon

De aanpak ‘Flesjes in de bak – zo doen we dat!’ gaat in september van start in Heerenveen, Rotterdam-Noord, Meierijstad en Zaandam en bestaat uit tal van maatregelen, gecoördineerd door NederlandSchoon. Er komen onder andere extra afvalbakken voor plastic flesjes en opschoonacties voor straten, parken en pleinen. Supermarkten en andere retailers nemen de verantwoordelijkheid om hun omgeving in een straal van minimaal 100 meter schoon te houden én flesjes in te zamelen. Lokale campagnes met incentiveprogramma’s, informatie en educatie  ondersteunen de acties.