Kaperiolen 29 oktober 2018

Hoe staat het met onze sportieve prestaties nu de eerste helft van de veldcompetitie er (bijna) op zit? De F1 en B2 zijn herfstkampioen geworden, het derde heeft net als PSV alle wedstrijden gewonnen (16 uit 8), het tweede staat op een prima vierde plaats en het eerste bovenaan met 12 uit 8, net als de A1. Door het verlies van het eerste afgelopen zaterdag thuis tegen Dindoa is die ploeg op een punt genaderd. De week ervoor werd uit tegen Apollo na een dip in de tweede helft toch nog gewonnen. Dindoa won vooral door het achterblijvend scorend vermogen van ZKV in de tweede helft. Misschien nog van belang is dat we de wedstrijd met twee punten verschil verloren, terwijl we uit met drie punten verschil wonnen, zodat het onderling resultaat in ons voordeel uitvalt. Het tweede moet aanstaande zaterdag nog een uitwedstrijd in Delft spelen; de andere ploegen kunnen zich nu allemaal richten op de zaalcompetitie.

De ledenvergadering werd door een dertigtal leden bijgewoond, net genoeg om de vergadering door te mogen laten gaan. De penningmeester presenteerde een mooi financieel resultaat over het afgelopen jaar; de kosten voor de jubileumactiviteiten vallen tot dusver keurig binnen de begroting. De vergadering gaf het bestuur het mandaat om de contributie per 1 juli 2019 met de prijsindex te verhogen. Marian Matthijssen, Dominique Matthijssen en Kirsten Torenstra werden door Ruud toegesproken vanwege hun 25-jarig lidmaatschep. Sonja Pfaltzgraff en Karin Engel konden niet aanwezig zijn; moeder Bea nam de bloemen voor hun 40-jarig lidmaatschap in ontvangst. Leendert Saarloos, Johan Bruins en Sonja Geerlings ontvingen de oorkonde en het bijbehorende gouden speldje van het KNKV uit handen van de (vice-)voorzitter. Dick de Vries werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 60 –jarig lidmaatschap.

Vermeldenswaard was natuurlijk ook de voorselectie van Zoe Engel en Koen Ruwaard voor het Nederlands team onder 17 jaar. Tijdens de Korfbal Challenge zal de definitieve selectie bekend worden gemaakt.

U begrijpt dat we nu allemaal uitzien naar ons honderdjarig jubileum. Aanstaande donderdag wordt de feesttent geplaatst voor de ingang van De Kiep. Met een aggregaat zal de benodigde extra stroom worden opgewekt. Tijdens de reünie op zaterdag 3 november verwachten we ongeveer 250 mensen. Om 16 uur wordt iedereen welkom geheten en vanaf dat moment zullen vele oude herinneringen worden opgehaald. De deelnemers worden onthaald met een broodmaaltijd. Vanaf 19 uur kunnen de jongere belangstellenden zich aansluiten bij de andere deelnemers. We hopen natuurlijk dat het een onvergetelijke dag wordt. Het jubileumboek wordt op dit moment gedrukt en zal op 9 november bij De Kiep worden afgeleverd. Tijdens de receptie (aanvang 19:30 uur) in De Kiep wordt het jubileumboek officieel aangeboden. Alle spelende leden ontvangen een uniek ZKV 100 jubileumshirt. Op 10 november bestaan we precies 100 jaar: dan zal ‘s middags De Kiep in een magische betovering worden gehuld, onder de verwonderende ogen van (hopelijk) alle jeugdleden (en hun ouders) van ZKV. En dan ‘s avonds de feestelijke afsluiting van ons jubileumjaar met een knallend feest (aanvang 20 uur), met muziek van Het Kabinet. Ik hoop u volgende week allemaal te zien in ons clubgebouw.

Afgelopen week bereikte ons het treurige nieuws dat volkomen onverwachts Henk Pfaltzgraff, echtgenoot van Bea, vader van Karin en Sonja, en opa van Zoë en Dyani is overleden. Henk was bij vrijwel elke thuiswedstrijd van zijn kinderen en kleinkinderen op ons veld aanwezig. Velen van u zullen Henk ook kennen als leraar wiskunde en conrector op het Zaanlands Lyceum. De belangstelling tijdens de crematie afgelopen maandag was overweldigend; vele ZKVers waren bij de plechtigheid aanwezig. Wij wensen Bea, kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Lex Kaper.