ZKV – Roda 19-19 gespeeld op 8 december 2018

Vandaag de derby tegen Roda. Dit zijn toch altijd hele aparte wedstrijden, zo ook vandaag. De wedstrijd startte nerveus. Veel kansen voor ZKV , maar de bal ging niet door de korf. Roda verspeelde de bal de eerste 2 aanvallen zonder geschoten te hebben. Toen zij eenmaal tot een schot kwamen was het direct ook raak, 0-1. Bjarne had het antwoord hierop direct al klaar, hij scoorde uit een doorloopbal 1-1. Roda antwoordde daarop met 1-2 en 1-3. ZKV had moeite om de korf te vinden, maar toch was het Mariska die van halve afstand 2-3 maakte. Even later wordt Joost in de rug geduwd bij een doorloopbal en benut dan zelf de strafworp, 3-3. Na de 3-4 van Roda scoort Fleur van afstand 4-4. Roda zit lekker in de wedstrijd en maakt 4-5 en 4-6. Richard maakt vanuit de draai met een schotje van halve afstand 5-6. Roda weer 5-7. Joost maakt van afstand 6-7 en even later herhaalt hij dit kunstje, 7-7. Helaas scoort Roda weer twee keer en komt zodoende op 7-9. Joost scoort weer van afstand, 8-9 gevolgd door Roda 8-10. Sander maakt uit een vrije worp 9-10 en in de volgende aanval schiet hij ZKV van afstand weer naast Roda, 10-10. Bjarne scoort uit een schitterende doorloopbal, 11-10 (de eerste voorsprong voor ZKV). Joost scoort ook uit een doorloopbal actie 12-10. Roda maakt 12-11, waarna Richard van af de achterlijn 13-11 maakt. Natasja maakt van halve afstand 14-11. Het lijkt er even op dat ZKV definitief afstand gaat nemen. Helaas komt ZKV bedrogen uit. Voor rust scoort Roda nog 14-12 en 14-13.

Na de rust wil het niet echt lukken bij ZKV. 12 Minuten lang wordt er niet gescoord waardoor Roda van 14-13 weg kan lopen naar 14-18. Inmiddels is Eden er in gekomen voor Mariska. Joost scoort dan het 1e punt voor ZKV in de 2e helft, van afstand maakt hij 15-18. Enkele minuten later maakt Natasja 16-18. Michael komt er dan in voor Bjarne en even later komt Bjarne er in de aanval in voor Sander. Richard benut een vrije worp, 17-18. Roda komt na lange tijd droog gestaan te hebben op 17-19. Nog een minuut of 7 te spelen. Met nog 4 minuten te spelen scoort Michael van afstand 18-19. De spanning is te snijden. Ruim 1 minuut voor tijd scoort Michael ook de 19-19 uit een doorloopbal. Daar bleef het blij. Tikkie teleurstellend omdat vooraf toch gehoopt werd op een zege, maar achteraf mag ZKV denk ik de handen dichtknijpen met het behaalde gelijkspel. Het zag er lange tijd somber uit.

De doelpunten kwamen vandaag van Joost 6, Richard 3, Natasja, Sander, Bjarne en Michael 2 en Fleur en Mariska ieder 1