Kaperiolen 11 februari 2019

De kansen op een kampioenschap in de zaal liggen bij de senioren bij het derde en het vijfde. Na het verlies bij Excelsior is het eerste, ondanks de winst op Rapid en ONDO, het zicht op de titel kwijt. Valto heeft tot nu toe nog geen punt verspeeld, maar het blijft korfbal (zoals de voetballers plegen te zeggen). Zaterdag 2 maart staat de wedstrijd uit bij Roda op het programma; de wedstrijd van de Westzaners uit tegen Ten Donck werd afgelopen weekend gestaakt vanwege wanordelijkheden. Nog vijf wedstrijden te gaan, waaronder de thuiswedstrijd tegen Valto; wie weet hoe een koe een haas vangt. Het verlies van het tweede tegen lantaarndrager De Walden, heeft het tweede in degradatiezorgen gebracht. Het valt ook niet mee voor de selectie gezien de vele blessures. Gelukkig is Dominique inmiddels weer van de partij en ik hoop dat de andere selectieleden snel zijn hersteld.

In het afgelopen krantje las ik dat Julia de Haas met het redactie-schap wil stoppen. Ook Axel Ferwerda en Steven Blom hebben aangegeven dat zij het werk voor de PPC willen beëindigen. Ik begrijp dat zij gehoopt hadden dat andere (jonge) ZKV-ers zich bij de makers van het krantje aan zouden sluiten. Ik was juist zo trots dat we er in geslaagd waren om weer een aantal jonge mensen bij het werk voor ZKV te betrekken. Een belangrijke stukje cultuur van onze vereniging komt tot uiting in ons clubblad. Natuurlijk tegenwoordig samen met webpagina en social media. We zullen de komende weken op zoek gaan naar mensen die onze PPC willen versterken. En hopen dat Julia, Axel en Steven dit seizoen nog een bijdrage aan de redactie willen leveren.

Afgelopen week werden we tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis op de hoogte gebracht van de stand van zaken met betrekking tot de herinrichting van sportpark Hoornseveld. Het is duidelijk dat de plannen voor nieuwbouw in Zaanstad Midden (waaronder de Kogerveld wijk) van grote invloed zijn op de herinrichting van ons sportpark. Met name de verkeersontsluiting en de situatie rond de A8 en A7 spelen een belangrijke rol. Wat zeker is, is dat het nieuwe zwembad De Slag in 2022 klaar moet zijn; de bouw daarvan zal medio 2020 moeten starten. Zoals het er nu naar uit ziet, zal de nieuwbouw van het zwembad dichtbij of zelfs op ons huidige sportcomplex plaatsvinden. We zullen binnenkort in overleg treden met de gemeente; we hopen dat voor de zomer duidelijk wordt onder welke randvoorwaarden (locatie zwembad, ontsluiting Kogerveld wijk) de herinrichting van ons sportpark kan worden gestart.

Lex Kaper.