RODA – ZKV 21-23 gespeeld op 2 maart 2019

Vandaag de derby tegen RODA. Veel aandacht van de lokale pers vandaag, zowel in de krant als fysiek aanwezig tijdens de wedstrijd. RODA wilde dolgraag bewijzen de 2e club uit Zaanstad te zijn en ZKV wilde graag revanche nemen voor het teleurstellende gelijkspel in de thuiswedstrijd. Het begin van de wedstrijd verliep redelijk stroef. Na een minuut of 12 stond er nog maar een 3-3 stand op het scorebord. Met de rust stond ZKV 9-10 voor.

Daan opende voor ZKV de score uit een afstandsschot, 0-1. RODA maakt 1-1 en 2-1, waarna Richard van afstand gelijk maakt, 2-2. Bjarne maakt uit een vrije worp 2-3, gevolgd door RODA 3-3. Toen duurde het vrij lang voordat RODA 4-3 maakte, wat direct gevolgd werd door een afstandstreffer van Leonieke. Na de 5-4 van RODA kreeg Daan een strafworp mee, welke door Bjarne benut werd, 5-5. Joost maakt dan van halve afstand 5-6, RODA weer 6-6. Dan komt ZKV op 6-7 en 6-8 door 2 afstandsschoten van Bjarne. RODA antwoordt direct 7-8, maar dan krijgt Richard een strafworp mee, die door Joost benut wordt, 7-9. RODA komt op 8-9, waarna Bjarne en door hem zelf versierde strafworp 8-10 maakt. RODA bepaalt de ruststand op 9-10. Na rust scoort Joost met een doorloopbal 9-11. Na de 10-11 van RODA maakt Bjarne van afstand 10-12 en Joost, ook van afstand, 10-13. Na een doelpunt van RODA, 11-13 maakt Bjarne er 11-14 en 11-15 van, beide van halve afstand. Inmiddels is Zoë in het veld gekomen voor Leonieke. Na een doelpunt van RODA 12-15 scoort Richard van afstand 12-16. De scheidsrechter geeft veel strafworpen en nu is het Bjarne die hem meekrijgt en zelf benut, 12-17. Een mooie voorsprong, die helaas niet vastgehouden werd. RODA komt terug tot 15-17 en daarmee is de spanning weer terug. Bij een afstandsschot van Fleur zit een heer van RODA aan de paal. De toegekende strafworp werd door Bjarne benut. 15-18. RODA zit echter even in een flow en komt terug tot 17-18. Na een fraaie actie met Joost maakt Richard er 17-19 van. RODA scoort dan 3x op rij en brengt daarmee de stand op 20-19. Eden komt er dan in voor Mariska en Dominique even later voor Sabine. Weg is de voorsprong en een nederlaag dreigt zelfs even. Richard forceert een strafworp, welke door Joost benut werd, 20-20. Weer is het RODA dat een voorsprong neemt, 21-20. Bjarne krijgt een strafworp mee en benut die, 21-21. Vrij snel daarna schiet de uit Australië teruggekeerde Eden van afstand 21-22 door de korf en in de volgde aanval is het Zoë die van afstand 21-23 maakt. RODA probeert het nog, maar onnodig balverlies brengt de bal bij ZKV en die spelen het vakkundig uit. Er is door iedereen hard gewerkt vandaag, maar 2 uitblinkers wil ik toch even noemen. Verdedigend wist Richard Hidde Pettinga vrijwel de gehele wedstrijd aan banden te leggen en Bjarne heerste in zijn vak en was zowel verdedigend als aanvallend sterk bezig.

De doelpunten kwamen vandaag van Bjarne 11, Joost 5, Richard 3 en Leonieke, Eden, Zoë en Daan ieder 1.