Kaperiolen 1 april 2019

Het zaalseizoen zit er weer op; afgelopen week mochten we het vijfde en het derde in De Struijck huldigen met het kampioenschap. In beide teams heerst een goede en vriendschappelijke sfeer. Het vijfde is een leuk en jong breedtesport team, met ondertussen voldoende schotkracht om de wedstrijden te kunnen winnen. Het derde bestaat uit voormalige selectiespelers die samen in de wedstrijdsport op hoog niveau korfballen. Zowel voor de spelers als voor het publiek een goede zaak, en natuurlijk ook voor ZKV. Beide teams, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Met de winst van de laatste drie wedstrijden is het eerste op 3 punten achterstand op kampioen Valto en 5 punten voorsprong op nummer drie afgetekend tweede geworden in deze competitie. Valto heeft maar twee punten verspeeld, en dat was tegen ZKV. Al met al een verdienstelijk zaalseizoen; nu richten we onze pijlen op de veldcompetitie waar het eerste op de koppositie aan de tweede veldhelft van start gaat. Het tweede heeft het ook goed gedaan in de Reserve Overgangsklasse met een vijfde plaats.

Natuurlijk fantastisch nieuws uit Wormer: Groen Geel speelt aanstaand seizoen in de Korfbal League na een overtuigende finale tegen Tempo in Papendrecht. Met in de gelederen “onze” Carlo de Vries die een belangrijk aandeel had in de overwinning. Bijzonder dat een succesvol juniorenteam voor een groot deel op eigen kracht doordringt in de hoogste klasse van de korfbalcompetitie. Ook bijzonder dat op nog geen 5 kilometer afstand van elkaar KZ en Groen Geel op dit niveau acteren. Een nadeel van deze ontwikkeling voor ZKV is dat onze talenten door deze clubs worden aangetrokken; een compliment voor onze jeugdopleiding dat onze spelers deze clubs kunnen versterken, en prachtig dat zij op dat niveau kunnen korfballen. Maar jammer dat wij niet zelf optimaal van onze talenten kunnen profiteren. Blauw Wit ziet deze ontwikkelingen met lede ogen aan; volgens de commentatoren van de finale Tempo – GG zal Blauw Wit het komend seizoen erg moeilijk gaan krijgen in de Korfbal League. We zullen het zien.

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor een feestje bij ZKV. Met zanger Benjamin van der Logt hoop ik op een leuke en gezellige avond. Even een moment rust voordat de tweede helft veld begint.

Lex Kaper.