Kaperiolen 29 april 2019

Met de zaalfinale in de Ziggo Dome en Fortuna kampioen van de Korfbal League mogen we ons weer richten op de veldcompetitie. Met een paar oefenwedstrijden in de benen trad het eerste aan tegen EKC Nääs en wist de uitwedstrijd overtuigend te winnen. Het is spannend aan de kop van de competitie: ZKV staat boven aan met 14 punten uit 9 wedstrijden, Dindoa volgt met 13 punten, MIA met 11 en Apeldoorn met 10 punten. Het tweede hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen Die Haghe 3 en bezet nu de vierde plaats. Het is een wat rommelige start van de tweede helft veld met een wedstrijd in het paasweekeinde en vervolgens weer een week rust vanwege de meivakantie. Ondertussen nodigt het mooie weer ons uit om lekker buiten te trainen en te spelen. Op zondag 12 mei spelen 1 en 2 de eerste thuiswedstrijd.

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen werd een aantal Zaanse korfballers gehuldigd voor hun jarenlange inzet voor hun club. Wim de Graaf en zijn vrouw Jannie van OKV kregen een lintje uit handen van de burgemeester van Oostzaan. Wim is zo’n 25 jaar voorzitter geweest van OKV en zijn vrouw regelde de kantine. Dat laatste doet Ria van Nooij van KZ ook al vele jaren. Net als Andre van der Ende van Furore (Hoger Op) uit Krommenie werd zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau door burgemeester Hamming van Zaanstad.

De krant maakte ook melding van de verhuizing van onze buren Rood Wit naar Poelenburg, naar de oude locatie van Zilvermeeuwen dat inmiddels met Hellas Sport is gefuseerd tot FC Zaandam en speelt op ons sportpark. Het nieuwe zwembad De Slag komt of op het veld van Rood Wit, of op het “prutje” aan De Gouw; in beide gevallen zal een deel van het zwembad op ons veld terecht komen. Maar we wachten de definitieve plannen maar even af.

De elektrische voorzieningen in ons clubgebouw moeten worden verbeterd. Dit volgt uit een controle van de gemeente. De onderhoudsploeg heeft de TL verlichting in De Kiep vervangen door led verlichting; dat levert een flinke besparing op in ons stroomverbruik.

Lex Kaper.