Kaperiolen 20 mei 2019

Ook op het veld werd het derde gehuldigd met het kampioenschap; afgelopen zaterdag werden na de winst bij ZKC 2 de bloemen uitgereikt en de ploeg toegesproken. Leuk voor de spelers, maar zeker ook belangrijk voor ZKV dat deze oud-selectie spelers, maar nog jonge ZKV-ers sportief verbonden blijven met de club. De A1 is officieel nog geen kampioen, maar AW/DTVA1 kan alleen nog in punten gelijk komen als zij de laatste drie wedstrijden winnen en ZKV alles verliest. Hulde dus (alvast) voor dit team en hun trainers Ivan en Erwin.

Het eerste verloor afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Apeldoorn, slechts met een punt verschil. Door het gelijkspel van concurrent Dindoa staan beide ploegen met 16 punten uit 11 wedstrijden aan kop. Met nog drie wedstrijden te gaan, en niet meer tegen elkaar, is het dus hartstikke spannend. Mocht het zo eindigen, dan is ZKV kampioen vanwege het betere onderlinge resultaat. Ik reken natuurlijk op jullie steun, zeker bij de thuiswedstrijden.

Het kan organisatorisch bij ZKV natuurlijk altijd beter. Het rommelt al een tijdje, met name bij de jeugd, alhoewel dat niet zoveel met de organisatie te maken heeft, als wel met de manier waarop we met elkaar omgaan en hoe we communiceren. Toch is het niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger dat je je een jaar verbindt (of langer) aan een commissie binnen de vereniging. Veel mensen willen iets doen voor ZKV, denk maar eens aan ons schoolkorfbaltoernooi dat op maandag 17 juni weer van start gaat, maar niet zo graag in een commissie met regelmatig een vergadering. We zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester, een nieuwe vice-voorzitter (met het oog op de opvolging van de voorzitter), en in het algemeen enthousiaste (jonge) mensen die zich willen inzetten voor ZKV. Chris Kaper, ondersteund door Sander van der Straten, heeft inmiddels verschillende mensen bereid gevonden om zitting te nemen in de jeugd technische commissie. Bart Nieuwenhuizen is bereid om deze JTC te leiden, ondersteund door Bram van de Water, Rick Wals en Pjotr Kim. Chris heeft zijn gedachten gezet op een iets andere organisatiestructuur, waarbij er meer in werkgroepen dan in commissies wordt gewerkt, met een relatief klein dagelijks bestuur. PKC werkt met zo’n model, en op 3 juni komt de (nieuwe) voorzitter van PKC, Bertjan Scheepbouwer, naar ZKV om te vertellen hoe zo’n organisatie model werkt en hoe het bevalt. Ik hoop velen van u op maandagavond 3 juni in ons clubgebouw te treffen.

Tenslotte nog een oproep: de TC zou graag meer dames kunnen opstellen in de senioren teams. Mocht je zin hebben, of iemand weet die wellicht weer wil gaan korfballen, laat dit even weten aan Ivan Engel of iemand anders van de TC.

Lex Kaper.